- Fisk og skalldyr
Ingredienser
- 6 maistortillas
- 6 kamskjell
- 2 ss olivenolje
- chilipulver etter smak
- én lime
- et fedd hvitløk
- salt og pepper etter smak
- 100 g sukkererter
- Blomkarseblomster
- ca. 100 g stikkelsbær
- ½ fedd hvitløk
- 2 ss olivenolje
- ½ jalapeno (helst fersk)
- én lime
- 1 ts revet ingefær
- salt og pepper etter smak
-
SLIK GJØR DU
-
1For å lage marinaden blander du olivenolje med skallet av én lime, chilipulver, et halvt fedd revet hvitløk, salt og pepper.
-
2Fjern den lille lukkemuskelen på hvert kamskjell og legg kamskjellene i marinaden. La dem trekke i ca. 30 minutter.
-
3Varm pannen godt opp og legg i tortillaene.
-
4Grill dem i et halvt minutt på hver side. Pakk dem inn slik at de holder seg varme. Bruk gjerne et håndkle eller et ark aluminiumsfolie.
-
5Grill kamskjellene og ertene 1–2 minutter på hver side, avhengig av størrelse. Pass på at du ikke steker dem for mye.
-
6Skjær kamskjellene og ertene på langs og legg dem i tortillaene.
-
7Salsa:
-
8Hakk stikkelsbærene ganske fint.
-
9Bland stikkelsbærene sammen med jalapeno, ingefær, limesaft og olivenolje. Smak til med salt og pepper.
-
10Topp tacosene med stikkelsbærsalsa og blomkarseblader og -blomster.