- Fisk og skalldyr
Ingredienser
- 12 kamskjell
- 1 blomkålhode
- 1 fennikel
- 3 økologiske sitroner
- 1 fedd hvitløk
- 2 ss balsamicoeddik
- 2 ss olivenolje samt litt til steking
- 1 ss akaciehonning
- 3 ss smør
- 6 ss smaksnøytral olje, f.eks. druekjerneolje
- en bunt frisk persille
- salt og pepper
-
SLIK GJØR DU
-
1Vask fennikelen og skjær av den nederste delen av bunnen, før du river den i tynne skiver på et mandolinjern eller et rivjern. Legg ev. den grønne toppen til side for bruk ved servering.
-
2Bland balsamicoeddik, olivenolje og akaciehonning i en bolle, og smak til med salt, pepper og sitronsaft fra en . sitron. Legg fennikelskivene i marinaden, og la den stå til servering.
-
3Varm opp en kasserolle med vann tilsatt litt salt. Vask blomkålen, og fjern stokken og bladene. Skjær blomkålen i små buketter, og kok dem i vannet i ca. 10 min, til de er møre.
-
4Sil vannet fra blomkålen, og blend til puré med en stavmikser mens du tilsetter smøret litt etter litt. Smak til med hvitløk, salt og pepper.
-
5Skyll og tørk den friske persillen og blend med smaksnøytral olje med en stavmikser. Sil persilleoljen slik at den blir klar og jevn, og sett den til side til bruk ved servering.
-
6Varm grillpannen langsomt opp, og pensle rillene med litt olivenolje. Skyll sitronene, og skjær dem i to, før de plasseres med kuttsiden ned på den varme grillpannen.
-
7Etter ca. 5 minutter flytter du sitronene ut til sidene, og fordeler kamskjellene på midten av pannen. Grill dem i 1-2 minutter på hver side.
-
8Fordel blomkålpuréen på fire tallerkener, og la fennikelskivene dryppe av litt, før de også fordeles på tallerkenene. Anrett kamskjellene over puréen, ev. med litt av de grønne bladene fra fennikelen. Drypp persilleolje over retten, og server med de grillede sitronene