- Fisk og skalldyr
Ingredienser
- 80 ml olivenolje
- 5 ml sesamolje
- Saften og det ytre skallet fra 2 sitroner
- 5 ml chiliflak
- 1 klype havsalt
- 10 ml honning
- 5 ml harissa krydderblanding eller røkt paprika
- 1 kg fersk laksefilet (bruk buken for skikkelige stykker, ikke halen)
- 300 g vårløk eller liten purre
- Grillet pitabrød, delt i to
- Reddikskiver
- Persille, just hakket
- Sitronyoghurt
- Limebåter
-
SLIK GJØR DU
-
1Til marinaden blander du alle ingrediensene sammen.
-
2Skjær opp laksen i store, jevne skiver. Legges i marinaden og settes til side i romtemperatur for å la smaken fordype seg i omtrent 15 minutter.
-
3Stek hele vårløk eller små purrer over åpen flamme til de så vidt har fått grillmerker og er myke. Skjær i like store skiver, store nok til at de kan trekkes inn på et grillspyd. Dander grillspydene med et stykke laks for hver bit med vårløk eller purre.
-
4Sett en Le Creuset avlang grillplate i støpejern (24 cm) over på middels varme og stek hvert grillspyd i 2–3 minutter på hver side til du selv mener at de er ferdige. Lar du fiskeskinnet være på, steker du siden med skinnet litt lenger for et sprøtt resultat. Serveres med delte og grillet pitabrød, til reddikskiver, hakket frisk dill, sitronyoghurt med varme grillspyd med laks og limebåter.