Grillede lammekoteletter med syltet rødløk og raita

VANSKELIGHET
Middels Middels
FORBEREDELSESTID
Over 2 timer Over 2 timer
MATLAGING
Under 1 time Under 1 time
ANTALL PERSONER
2-4 2-4
Grillede lammekoteletter med syltet rødløk og raita
Når du marinerer lammekotelettene i kjernemelk får du fram smaken og mørner til et saftig kjøtt som smelter i munnen. Ta deg tid mens du først håndterer fettet på grillen for sprø svor.
HOVEDINGREDIENSER
  • Kjøtt
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

TIL LAMMEKOTELETTER MARINERT I KJERNEMELK
  • 8 koteletter fra frittgående lam
  • Havsalt og nymalt svart pepper
  • 3,5 dl kjernemelk
  • 4 hvitløksfedd, hakket
  • Ytre skall fra 1 sitron
TIL SYLTET RØDLØK
  • 1 rødløk, skåret i tynne skiver
  • Saften fra 2 sitroner
  • 5 g havsalt
TIL RAITA MED AGURK
  • 1,5 dl yoghurt
  • ½ agurk, raspet
  • 10 g frisk mynte, finhakket
  • 1 hvitløksfedd, hakket
TIL SIDERETTER
  • 2 auberginer, skåret i lange staver
  • 1/4 vannmelon, skåret i trekanter
  • 1 sitron, skåret i båter til servering
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Først krydrer du lammekjøttet med salt og pepper.
  • 2
    Bland kjernemelk, hvitløk og det ytre skallet av sitron på et stort fat. Legg de krydrede kotelettene i blandingen med kjernemelk som masseres inn i kjøttet. La det marineres i kjøleskapet i minst 2 timer, eller over natten.
  • 3
    Legg den tynt skårne rødløken på en skål for å lage syltet løk. Dryss 5 g havsalt over løkskivene og masser dem til de slipper ut all saften. Videre klemmer du ut saften av 2 sitroner og setter til side.
  • 4
    Til raita har du yoghurt, raspet agurk, mynte, sitronsaft, hvitløk, salt og pepper i en bolle og rører godt sammen.
  • 5
    Sett på forvarme: 180 °C / 160 °C varmluft/gassmerke 4.
  • 6
    Sett en Le Creuset Signature avlang lav grillpanne (30 cm) over på middels varme. Ta kotelettene ut av kjøleskapet og løft ut av marinaden (som du kvitter deg med). Marinaden klappes av med et kjøkkenhåndkle.
  • 7
    Legg kotelettene med fettet ned på den varme grillen for å håndtere svoren. Så snart lammesvoren er sprø, fyrer du opp kjøttet på grillen til du ser grillmerker. Ta av fra varmen og sett hele grillpannen forsiktig inn i ovnen, før du steker videre i 8–10 minutter som du selv vil ha det.
  • 8
    Så snart lammekjøttet er ferdig stekt, fjerner du det fra grillen og lar det hvile i 5 minutter. La alltid kjøttet hvile for saftig og mørt kjøtt. I mellomtiden snur og vender du på auberginene i en bolle med olivenolje, salt og pepper. Stek til du ser grillmerker og ta dem ut når det er gjennomstekte.
  • 9
    Server kotelettene med auberginer i skiver, grillet vannmelon, syltet løk og raita med agurk.