- Kjøtt
Ingredienser
- 8 koteletter fra frittgående lam
- Havsalt og nymalt svart pepper
- 3,5 dl kjernemelk
- 4 hvitløksfedd, hakket
- Ytre skall fra 1 sitron
- 1 rødløk, skåret i tynne skiver
- Saften fra 2 sitroner
- 5 g havsalt
- 1,5 dl yoghurt
- ½ agurk, raspet
- 10 g frisk mynte, finhakket
- 1 hvitløksfedd, hakket
- 2 auberginer, skåret i lange staver
- 1/4 vannmelon, skåret i trekanter
- 1 sitron, skåret i båter til servering
-
SLIK GJØR DU
-
1Først krydrer du lammekjøttet med salt og pepper.
-
2Bland kjernemelk, hvitløk og det ytre skallet av sitron på et stort fat. Legg de krydrede kotelettene i blandingen med kjernemelk som masseres inn i kjøttet. La det marineres i kjøleskapet i minst 2 timer, eller over natten.
-
3Legg den tynt skårne rødløken på en skål for å lage syltet løk. Dryss 5 g havsalt over løkskivene og masser dem til de slipper ut all saften. Videre klemmer du ut saften av 2 sitroner og setter til side.
-
4Til raita har du yoghurt, raspet agurk, mynte, sitronsaft, hvitløk, salt og pepper i en bolle og rører godt sammen.
-
5Sett på forvarme: 180 °C / 160 °C varmluft/gassmerke 4.
-
6Sett en Le Creuset Signature avlang lav grillpanne (30 cm) over på middels varme. Ta kotelettene ut av kjøleskapet og løft ut av marinaden (som du kvitter deg med). Marinaden klappes av med et kjøkkenhåndkle.
-
7Legg kotelettene med fettet ned på den varme grillen for å håndtere svoren. Så snart lammesvoren er sprø, fyrer du opp kjøttet på grillen til du ser grillmerker. Ta av fra varmen og sett hele grillpannen forsiktig inn i ovnen, før du steker videre i 8–10 minutter som du selv vil ha det.
-
8Så snart lammekjøttet er ferdig stekt, fjerner du det fra grillen og lar det hvile i 5 minutter. La alltid kjøttet hvile for saftig og mørt kjøtt. I mellomtiden snur og vender du på auberginene i en bolle med olivenolje, salt og pepper. Stek til du ser grillmerker og ta dem ut når det er gjennomstekte.
-
9Server kotelettene med auberginer i skiver, grillet vannmelon, syltet løk og raita med agurk.