- Fisk og skalldyr
Ingredienser
- 2 ss olivenolje
- 2 hvitløksfedd, skåret i tynne skiver
- Havsalt og nymalt svart pepper
- 500 g store sorte tigerreker, skylt og vasket
- 4 ss majones
- 2 ss srirachasaus
- 1 ss worcestersaus
- Saften og det ytre skallet fra 1 sitron
- 6 skiver surdeigsbrød
- Olivenolje
- 2 avokadoer
- Sitronsaft
-
SLIK GJØR DU
-
1Hell olivenolje i en bolle med hvitløk, salt og pepper.
-
2Skyll og fjern tarmstrengen på rekene. Videre trekker du rekene inn på små grillspyd av tre gjennom halen og mot hodet. Rekene pensles med hvitløksolje og settes til side.
-
3Til Marie Rose‐sausen har du majones, srirachasaus, worcestershiresaus og saften og det ytre skallet fra en sitron i en skål og blander godt. Smak til med krydder.
-
4Sett en Le Creuset Signature firkantede grillpanne (30 cm) over på middels varme. Så snart det er varmt setter du rekene på grillen. Fortsett til du ser grillmerker og rekene blir rosa (dette bør ta 2 minutter på hver side).
-
5Dryss olivenolje over surdeigen og sett på den varme grillen. Fortsett til du ser grillmerker og brødet er ristet etter omtrent 2 minutter på hver side.
-
6Del avokadoene i to og ta ut steinene. Videre pensles de med det du har igjen av hvitløksolje og plasseres på den varme grillen i 1 minutt med den åpne siden ned.
-
7Server rekene med litt sitronsaft klemt ut over, Marie Rose‐saus, grillet avokado, surdeigsbrød og halve sitroner med grillmerker.
-
8Kokkens merknad: Fjerner du skallet og hodet på rekene, blir det mindre koketid, men kjøttet blir likevel rosa når det er kokt.