Grillede reker og avokado på surdeigsbrød

VANSKELIGHET
Enkel Enkel
FORBEREDELSESTID
Under 30 minutter Under 30 minutter
MATLAGING
Under 30 minutter Under 30 minutter
ANTALL PERSONER
4-6 4-6
Grillede reker og avokado på surdeigsbrød
Ny vri på den klassiske avokadotoasten. Griller du rekene i skallet får du mest mulig smak, som når du koker kjøtt på beinet. De ser også fristende ut, og det gjør at kjøttet på innsiden blir mørt og saftig.
HOVEDINGREDIENSER
  • Fisk og skalldyr
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

  • 2 ss olivenolje
  • 2 hvitløksfedd, skåret i tynne skiver
  • Havsalt og nymalt svart pepper
  • 500 g store sorte tigerreker, skylt og vasket
  • 4 ss majones
  • 2 ss srirachasaus
  • 1 ss worcestersaus
  • Saften og det ytre skallet fra 1 sitron
  • 6 skiver surdeigsbrød
  • Olivenolje
  • 2 avokadoer
  • Sitronsaft
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Hell olivenolje i en bolle med hvitløk, salt og pepper.
  • 2
    Skyll og fjern tarmstrengen på rekene. Videre trekker du rekene inn på små grillspyd av tre gjennom halen og mot hodet. Rekene pensles med hvitløksolje og settes til side.
  • 3
    Til Marie Rose‐sausen har du majones, srirachasaus, worcestershiresaus og saften og det ytre skallet fra en sitron i en skål og blander godt. Smak til med krydder.
  • 4
    Sett en Le Creuset Signature firkantede grillpanne (30 cm) over på middels varme. Så snart det er varmt setter du rekene på grillen. Fortsett til du ser grillmerker og rekene blir rosa (dette bør ta 2 minutter på hver side).
  • 5
    Dryss olivenolje over surdeigen og sett på den varme grillen. Fortsett til du ser grillmerker og brødet er ristet etter omtrent 2 minutter på hver side.
  • 6
    Del avokadoene i to og ta ut steinene. Videre pensles de med det du har igjen av hvitløksolje og plasseres på den varme grillen i 1 minutt med den åpne siden ned.
  • 7
    Server rekene med litt sitronsaft klemt ut over, Marie Rose‐saus, grillet avokado, surdeigsbrød og halve sitroner med grillmerker.
  • 8
    Kokkens merknad: Fjerner du skallet og hodet på rekene, blir det mindre koketid, men kjøttet blir likevel rosa når det er kokt.