Grillet brød med skinke og syltet fennikel

VANSKELIGHET
Enkel Enkel
MATLAGING
Under 30 minutter Under 30 minutter
ANTALL PERSONER
2-4 2-4
Grillet brød med skinke og syltet fennikel
En lekker, grillet forrett til middagsgjestene. Det er alltid en god ide å starte grillmiddagen med en liten, sprø appetittvekker.
HOVEDINGREDIENSER
  • Brød og korn
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

Syltet fennikel:
  • 1 dl vann
  • 1 dl eddik
  • 1 dl sukker
  • 2 laurbærblader
  • 10 pepperkorn
  • 1 fennikel
Grillet brød:
  • 12 små skiver brød
  • 2 fedd hvitløk
  • 6 skiver med parmaskinke
  • Syltet fennikel
  • 1 ½ dl crème fraîche (38 %)
  • 1 god håndfull med karse
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Syltet fennikel: Kok opp vann, eddik, sukker, laurbærblad og pepperkorn til en syltelake.
  • 2
    Skjær fennikelen i tynne skiver og legg skivene i laken. La skivene trekke i laken i minst en halv time, og gjerne lenger.
  • 3
    Grillet brød: Grill brødskivene til de får litt farge på hver side.
  • 4
    Gni de grillede brødskivene med et fedd hvitløk.
  • 5
    Legg parmaskinke, litt syltet fennikel, crème fraîche og karse på brødskivene. Krydre med salt og pepper.
  • 6
    Tips:
  • 7
    Du kan med fordel bruke daggammelt brød, som det er lettere å skjære i svært tynne skiver.