- Brød og korn
Ingredienser
- 1 dl vann
- 1 dl eddik
- 1 dl sukker
- 2 laurbærblader
- 10 pepperkorn
- 1 fennikel
- 12 små skiver brød
- 2 fedd hvitløk
- 6 skiver med parmaskinke
- Syltet fennikel
- 1 ½ dl crème fraîche (38 %)
- 1 god håndfull med karse
-
SLIK GJØR DU
-
1Syltet fennikel: Kok opp vann, eddik, sukker, laurbærblad og pepperkorn til en syltelake.
-
2Skjær fennikelen i tynne skiver og legg skivene i laken. La skivene trekke i laken i minst en halv time, og gjerne lenger.
-
3Grillet brød: Grill brødskivene til de får litt farge på hver side.
-
4Gni de grillede brødskivene med et fedd hvitløk.
-
5Legg parmaskinke, litt syltet fennikel, crème fraîche og karse på brødskivene. Krydre med salt og pepper.
-
6Tips:
-
7Du kan med fordel bruke daggammelt brød, som det er lettere å skjære i svært tynne skiver.