- Fisk og skalldyr
Ingredienser
- 1/2 ørret eller laks (halestykket)
- 2 ss rapsolje
- Salt og pepper
- 2 ss honning
- 4 ss søt chilisaus
- 2 ss hoisinsaus
- 2 ss ristede sesamfrø
- 1 pake grønne bønner
- 300 g små poteter
- 1 fennikel i båter
- 1/2 grønnkål
- 1 ss rapsolje
- Salt og pepper
- 1 sitron
-
SLIK GJØR DU
-
1Pensle fisken med rapsoljen og krydre den med salt og pepper.
-
2Sørg for at grillplaten er varm og legg deretter på fisken og stek den på begge sider på høy varme.
-
3Legg deretter fisken over på indirekte varme til den har en kjernetemperatur på 50 grader. Bruk eventuelt et digitalt steketermometer.
-
4Marinade:
-
5Bland alle ingrediensene og pensle fisken med marinaden mens du griller den.
-
6Grønnsaker:
-
7Kok potetene og de grønne bønnene med litt salt til de er møre. Hell ut vannet og skjær opp potetene.
-
8Bland de grønne bønnene, potetene, fennikel og grønnkål i rapsoljen med salt og pepper.
-
9Stek grønnsakene med fisken til fisken har den riktige temperaturen og potetene er gylne og varme.
-
10Skjær opp sitronen og grill innersiden til den er gyllen. Sitronene skal serveres ved siden av til å presse over fisken.