- Fisk og skalldyr
Ingredienser
- 4 stykker gjørs
- 2 bunter asparges, trimmet
- En håndfull salturt
- Saften av en halv sitron
- Olivenolje
- Salt og pepper
- 2 eggeplommer
- 1 fedd hvitløk, knust i en morter med litt salt
- 1 ts dijonsennep
- 1 dl solsikkeolje
- 0,5 dl olivenolje
- 1 ss hvitvinseddik
- ¼ dl kokende vann med en klype safran
- Salt og pepper
-
SLIK GJØR DU
-
1Safran-aioli:
-
2Ha eggeplommer, hvitløk og dijonsennep i en bolle. Bland sammen de to typene av olje og tilsett det litt etter litt i eggeplommene samtidig som du pisker. Det er svært viktig at du tilsetter oljen langsomt, slik at aiolien ikke skiller seg. Se vårt TIPS nedenfor hvis aiolien skulle skille seg.
-
3Når all oljen er tilsatt, tilsetter du hvitvinseddik og safranvann. Smak til med salt og pepper, og sett til side
-
4Gjørs og grønnsaker:
-
5Varm opp en grillpanne i støpejern. Ha olivenolje på skinnet av fisken, og krydre med salt og pepper. Plasser fisken på grillpannen med skinnsiden ned.
-
6Vend asparges og salturt i litt olivenolje, og krydre med salt og pepper. Stek grønnsakene på grillpannen sammen med fisken.
-
7Når skinnet på fisken er sprøtt, og fisken er stekt halvt igjennom, snur du den. Grill i ytterligere 2 minutter på kjøttsiden. Vend også grønnsakene. Klem sitronsaft over både fisken og grønnsakene.
-
8Server fisken med deilige grillede grønnsaker og en skjefull safran-aioli.