
Prøv denne deilige sommerretten med grillet halloumiost og hjemmelaget pesto, poteter med dijondressing og masser av velsmakende, grillede grønnsaker. Vi lover at retten smaker like godt som den ser ut.
Oppskriften er utviklet i samarbeid med Mia Skrataas.
HOVEDINGREDIENSER
- Ost
Ingredienser
SLIK GJØR DU
Ingredienser
- 300 g halloumiost
- 8 aspargesskudd
- 8 små eller 4 store gulrøtter
- 250 g små poteter
- en halv sitron
- 4 ss rapsolje
Dressing til potetene:
- 2 ss sennep
- ett fedd hvitløk
- 2 ss rapsolje
- 0,25 ts salt
Pesto:
- En potte basilikum
- 50 g parmesan
- ett fedd hvitløk
- 1 dl olivenolje
- 4 ss pinjekjerner
- salt og pepper etter smak
-
SLIK GJØR DU
-
1Varm grillplaten
-
2Finhakk hvitløken og en håndfull basilikumblader. Bland hvitløken og basilikumbladene med sennep, rapsolje og salt til det blir en tykk dressing.
-
3Skyll de små potetene godt og pensle med litt rapsolje.
-
4Skrell gulrøttene og skjær dem i to på langs. Pensle med rapsolje.
-
5Legg potetene og gulrøttene på grillplaten til de har fått fin farge på den ene siden.
-
6Tørrstek pinjekjernene i en varm stekepanne og blend dem sammen med basilikumblader, olje, grovhakket parmesan og hvitløk i en kjøkkenmaskin, eller med en stavblender. Smak til med salt, pepper og sitronsaft.
-
7Vend potetene og gulrøttene på grillplaten når de har fått fin farge på den ene siden.
-
8Knekk av den nederste delen av aspargesskuddet og pensle resten med olje.
-
9Skjær halloumiosten i tykke skiver og sitronen i båter.
-
10Når potetene og gulrøttene begynner å få farge på den andre siden, tilsetter du halloumiskivene, sitronen og aspargesen på grillen/grillplaten. Stek ingrediensene på begge sider til de har fått fin farge (det er ca. et par minutter på hver side).
-
11Press litt sitronsaft over grønnsakene og bland dijondressingen godt med potetene.
-
12Server halloumien med pesto, poteter, gulrøtter og asparges.