Grillet halloumi med hjemmelaget pesto, sennepspoteter og grønnsaker

VANSKELIGHET
Enkel Enkel
MATLAGING
Under 30 minutter Under 30 minutter
ANTALL PERSONER
1-2 1-2
Grillet halloumi med hjemmelaget pesto, sennepspoteter og grønnsaker
Prøv denne deilige sommerretten med grillet halloumiost og hjemmelaget pesto, poteter med dijondressing og masser av velsmakende, grillede grønnsaker. Vi lover at retten smaker like godt som den ser ut. Oppskriften er utviklet i samarbeid med Mia Skrataas.
HOVEDINGREDIENSER
  • Ost
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

  • 300 g halloumiost
  • 8 aspargesskudd
  • 8 små eller 4 store gulrøtter
  • 250 g små poteter
  • en halv sitron
  • 4 ss rapsolje
Dressing til potetene:
  • 2 ss sennep
  • ett fedd hvitløk
  • 2 ss rapsolje
  • 0,25 ts salt
Pesto:
  • En potte basilikum
  • 50 g parmesan
  • ett fedd hvitløk
  • 1 dl olivenolje
  • 4 ss pinjekjerner
  • salt og pepper etter smak
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Varm grillplaten
  • 2
    Finhakk hvitløken og en håndfull basilikumblader. Bland hvitløken og basilikumbladene med sennep, rapsolje og salt til det blir en tykk dressing.
  • 3
    Skyll de små potetene godt og pensle med litt rapsolje.
  • 4
    Skrell gulrøttene og skjær dem i to på langs. Pensle med rapsolje.
  • 5
    Legg potetene og gulrøttene på grillplaten til de har fått fin farge på den ene siden.
  • 6
    Tørrstek pinjekjernene i en varm stekepanne og blend dem sammen med basilikumblader, olje, grovhakket parmesan og hvitløk i en kjøkkenmaskin, eller med en stavblender. Smak til med salt, pepper og sitronsaft.
  • 7
    Vend potetene og gulrøttene på grillplaten når de har fått fin farge på den ene siden.
  • 8
    Knekk av den nederste delen av aspargesskuddet og pensle resten med olje.
  • 9
    Skjær halloumiosten i tykke skiver og sitronen i båter.
  • 10
    Når potetene og gulrøttene begynner å få farge på den andre siden, tilsetter du halloumiskivene, sitronen og aspargesen på grillen/grillplaten. Stek ingrediensene på begge sider til de har fått fin farge (det er ca. et par minutter på hver side).
  • 11
    Press litt sitronsaft over grønnsakene og bland dijondressingen godt med potetene.
  • 12
    Server halloumien med pesto, poteter, gulrøtter og asparges.