- Ost
Ingredienser
- 300 g halloumiost
- 8 aspargesskudd
- 8 små eller 4 store gulrøtter
- 250 g små poteter
- en halv sitron
- 4 ss rapsolje
- 2 ss sennep
- ett fedd hvitløk
- 2 ss rapsolje
- 0,25 ts salt
- En potte basilikum
- 50 g parmesan
- ett fedd hvitløk
- 1 dl olivenolje
- 4 ss pinjekjerner
- salt og pepper etter smak
-
SLIK GJØR DU
-
1Varm grillplaten
-
2Finhakk hvitløken og en håndfull basilikumblader. Bland hvitløken og basilikumbladene med sennep, rapsolje og salt til det blir en tykk dressing.
-
3Skyll de små potetene godt og pensle med litt rapsolje.
-
4Skrell gulrøttene og skjær dem i to på langs. Pensle med rapsolje.
-
5Legg potetene og gulrøttene på grillplaten til de har fått fin farge på den ene siden.
-
6Tørrstek pinjekjernene i en varm stekepanne og blend dem sammen med basilikumblader, olje, grovhakket parmesan og hvitløk i en kjøkkenmaskin, eller med en stavblender. Smak til med salt, pepper og sitronsaft.
-
7Vend potetene og gulrøttene på grillplaten når de har fått fin farge på den ene siden.
-
8Knekk av den nederste delen av aspargesskuddet og pensle resten med olje.
-
9Skjær halloumiosten i tykke skiver og sitronen i båter.
-
10Når potetene og gulrøttene begynner å få farge på den andre siden, tilsetter du halloumiskivene, sitronen og aspargesen på grillen/grillplaten. Stek ingrediensene på begge sider til de har fått fin farge (det er ca. et par minutter på hver side).
-
11Press litt sitronsaft over grønnsakene og bland dijondressingen godt med potetene.
-
12Server halloumien med pesto, poteter, gulrøtter og asparges.