Grillet hummer med to sorter majones

VANSKELIGHET
Enkel Enkel
MATLAGING
Under 30 minutter Under 30 minutter
ANTALL PERSONER
2-4 2-4
Grillet hummer med to sorter majones
Grillet hummer servert med to slags majones. En deilig rett som er perfekt for en varm sommerkveld.
HOVEDINGREDIENSER
  • Fisk og skalldyr
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

  • 2 hummere à 500-600 g
  • 2 økologiske sitroner
  • 2 ss smør
  • 4 eggeplommer
  • 4 dl smaksnøytral olje, (f.eks. druekjerneolje)
  • 2 ss. hvitvinseddik
  • en bunt frisk estragon
  • 1 ts røkt paprika
  • salt og pepper
  • Bagette
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Blend estragon i 2 dl smaksnøytral olje, og sil den grønne oljen.
  • 2
    Pisk 2 eggeplommer luftige, og tilsett den grønne oljen i en tynn stråle litt av gangen, til majonesen får en tykk konsistens. Desto mer olje du tilsetter, jo tykkere blir konsistensen. Smak til med litt hvitvinseddik samt salt og pepper.
  • 3
    Pisk de to gjenværende eggeplommene luftige, og tilsett resten av oljen i en tynn stråle litt av gangen mens du pisker, til majonesen får en tykk konsistens. Smak til med litt hvitvinseddik samt salt, pepper og røkt paprika.
  • 4
    Hvis hummerne er levende, tar du livet av dem før de kokes. Dette gjør du ved å stikke en skarp, robust kniv inn i krysset ved hummerens nakke, og skjære ned mot hodet for å splitte det i to.
  • 5
    Kok hummerne i 3-4 minutter i lettsaltet vann, før du skjærer dem i to like deler på langs med en skarp og robust kniv. Fjern den lange brune tarmen som går gjennom hele halen.
  • 6
    Varm pizza-/stekeplaten i støpejern langsomt opp, og smelt halvparten av smøret. Legg to halve hummere med kuttsiden ned på pizza-/stekeplaten. Grill hummerdelene i 3 minutter og gjenta med neste hummer.
  • 7
    Hummerne serveres med sitronbåter, to sorter majones og nystekt bagetter. Vri klørne og bena av hummeren og knekk skallet med f.eks. en nøtteknekker for å få ut alt kjøttet.