- Fisk og skalldyr
Ingredienser
- 2 hummere à 500-600 g
- 2 økologiske sitroner
- 2 ss smør
- 4 eggeplommer
- 4 dl smaksnøytral olje, (f.eks. druekjerneolje)
- 2 ss. hvitvinseddik
- en bunt frisk estragon
- 1 ts røkt paprika
- salt og pepper
- Bagette
-
SLIK GJØR DU
-
1Blend estragon i 2 dl smaksnøytral olje, og sil den grønne oljen.
-
2Pisk 2 eggeplommer luftige, og tilsett den grønne oljen i en tynn stråle litt av gangen, til majonesen får en tykk konsistens. Desto mer olje du tilsetter, jo tykkere blir konsistensen. Smak til med litt hvitvinseddik samt salt og pepper.
-
3Pisk de to gjenværende eggeplommene luftige, og tilsett resten av oljen i en tynn stråle litt av gangen mens du pisker, til majonesen får en tykk konsistens. Smak til med litt hvitvinseddik samt salt, pepper og røkt paprika.
-
4Hvis hummerne er levende, tar du livet av dem før de kokes. Dette gjør du ved å stikke en skarp, robust kniv inn i krysset ved hummerens nakke, og skjære ned mot hodet for å splitte det i to.
-
5Kok hummerne i 3-4 minutter i lettsaltet vann, før du skjærer dem i to like deler på langs med en skarp og robust kniv. Fjern den lange brune tarmen som går gjennom hele halen.
-
6Varm pizza-/stekeplaten i støpejern langsomt opp, og smelt halvparten av smøret. Legg to halve hummere med kuttsiden ned på pizza-/stekeplaten. Grill hummerdelene i 3 minutter og gjenta med neste hummer.
-
7Hummerne serveres med sitronbåter, to sorter majones og nystekt bagetter. Vri klørne og bena av hummeren og knekk skallet med f.eks. en nøtteknekker for å få ut alt kjøttet.