Grillet portobellosopper med ciabatta

VANSKELIGHET
Middels Middels
FORBEREDELSESTID
Under 30 minutter Under 30 minutter
MATLAGING
Under 2 timer Under 2 timer
ANTALL PERSONER
4-6 4-6
Grillet portobellosopper med ciabatta
Raus og god kjøttfri rett. Perfekt grillet sopp serveres best med ciabatta penslet inn med olivenolje, tomater fra pannen og en stor porsjon bønner.
HOVEDINGREDIENSER
  • Grønnsaker
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

TIL TOMATENE
  • 6 selvpollinerende tomater (dyrkes gjennom flere generasjoner)
  • 30 ml olivenolje
  • Smak til med havsalt og nykvernet svart pepper
  • 30 ml honning
TIL BØNNER
  • 1 gul løk, fint skåret i terninger
  • 2 hvitløksfedd, knuste
  • 1 x 400 g boks hele cherrytomater eller hakkede tomater
  • 10 ml harissakrydder
  • 1 x 40 g boks limabønner, silt
  • 1 x 400 g boks cannellinibønner, silt
  • Smak til med havsalt og nykvernet svart pepper
TIL PORTOBELLOSOPPER
  • 6 portobellosopper
  • 15 ml olivenolje
  • Salt og pepper
  • 3 fedd hvitløk, knuste
  • 5 ml harissa som krydder
  • Saften fra en halv lime
  • 15 g persille, grovhakket
  • 100 g mykt smør
  • TIL CIABATTA
  • 6 skiver ciabatta
  • 30 ml olivenolje
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Til tomatene:
  • 2
    Sett på forvarme: 200 °C / 180 °C varmluft / gassmerke 6. Sett de halve tomatene på en ovnsrist. Dryss over olivenolje, honning, salt og pepper og sett i ovnen på 200 °C i 1 time til tomatene er karamellisert og har falt litt sammen.
  • 3
    Til bønner:
  • 4
    Sett en Le Creuset stekepanne over på middels varme, tilsett olivenolje og varm opp. Stek opp løken. Straks løken er nærmest gjennomsiktig, har du hvitløk og steker i to minutter. Tilsett bokstomater. Rør inn harissa for smak. Kok ned i omtrent 20 minutter. Ha i bønner for oppvarming, rett før servering.
  • 5
    Til soppen:
  • 6
    Rett før servering setter du over en Le Creuset Signature firkantet grillpanne (26 cm) på middels til høy varme. Dryss olivenolje, salt og pepper over soppen. Stek i grillpanne på begge sider til du får en gylden skorpe. Ha hvitløk, harissa, limesaft, persille, salt og pepper i det myke smøret og rør godt rundt. Slipp en klatt smør i midten av hver sopp og sett i ovnen i 10–15 minutter.
  • 7
    Til ciabatta:
  • 8
    Varm opp en Le Creuset Signature firkantet grillpanne i støpejern (26 cm) til middels-høy varme. Videre pensler du brødet inn på begge sider og steker på grillen til skorpen er sprø og gylden med grillstriper. Server soppen med tørristet brød, tomater og bønner.