- Grønnsaker
Ingredienser
- 6 selvpollinerende tomater (dyrkes gjennom flere generasjoner)
- 30 ml olivenolje
- Smak til med havsalt og nykvernet svart pepper
- 30 ml honning
- 1 gul løk, fint skåret i terninger
- 2 hvitløksfedd, knuste
- 1 x 400 g boks hele cherrytomater eller hakkede tomater
- 10 ml harissakrydder
- 1 x 40 g boks limabønner, silt
- 1 x 400 g boks cannellinibønner, silt
- Smak til med havsalt og nykvernet svart pepper
- 6 portobellosopper
- 15 ml olivenolje
- Salt og pepper
- 3 fedd hvitløk, knuste
- 5 ml harissa som krydder
- Saften fra en halv lime
- 15 g persille, grovhakket
- 100 g mykt smør
- TIL CIABATTA
- 6 skiver ciabatta
- 30 ml olivenolje
-
SLIK GJØR DU
-
1Til tomatene:
-
2Sett på forvarme: 200 °C / 180 °C varmluft / gassmerke 6. Sett de halve tomatene på en ovnsrist. Dryss over olivenolje, honning, salt og pepper og sett i ovnen på 200 °C i 1 time til tomatene er karamellisert og har falt litt sammen.
-
3Til bønner:
-
4Sett en Le Creuset stekepanne over på middels varme, tilsett olivenolje og varm opp. Stek opp løken. Straks løken er nærmest gjennomsiktig, har du hvitløk og steker i to minutter. Tilsett bokstomater. Rør inn harissa for smak. Kok ned i omtrent 20 minutter. Ha i bønner for oppvarming, rett før servering.
-
5Til soppen:
-
6Rett før servering setter du over en Le Creuset Signature firkantet grillpanne (26 cm) på middels til høy varme. Dryss olivenolje, salt og pepper over soppen. Stek i grillpanne på begge sider til du får en gylden skorpe. Ha hvitløk, harissa, limesaft, persille, salt og pepper i det myke smøret og rør godt rundt. Slipp en klatt smør i midten av hver sopp og sett i ovnen i 10–15 minutter.
-
7Til ciabatta:
-
8Varm opp en Le Creuset Signature firkantet grillpanne i støpejern (26 cm) til middels-høy varme. Videre pensler du brødet inn på begge sider og steker på grillen til skorpen er sprø og gylden med grillstriper. Server soppen med tørristet brød, tomater og bønner.