
HOVEDINGREDIENSER
- Fisk og skalldyr
Ingredienser
SLIK GJØR DU
Ingredienser
Gremolata:
- 1 kopp persilleblader, lettpakket
- 1 fedd hvitløk, revet
- 2 sitroner, skrellet
Ørret:
- 2 sitroner, delt
- 2 hele regnbueørret, renset og avskjellet
- 1 bunt frisk timian
- 1 bunt fersk persille
- Olivenolje
- Salt
- Nykvernet svart pepper
- 1 bunt grønn sikori
- 1 bunt rød sikori
- 1 bunt reddik, med stilkene på og skåret i to
- 1/4 kopp pistasjnøtter uten skall, hakket
-
SLIK GJØR DU
-
1Til Gremolataen: Grovhakk persillen. Tilsett revet hvitløk og sitronskall på fjølen, og fortsett å hakke alt sammen til persillen er finhakket. Brukes umiddelbart eller oppbevares i en lufttett beholder.
-
2Til Ørreten: I mellomtiden, forvarm grillen eller ovnen til 260 °C.
-
3Skjær en av sitronene i to og sett den til side. Skjær den andre sitronen i tynne skiver. Bruk en sterk hyssing og knytt sammen sitronskiver, timian og persille og legg det inni ørreten. Pensle utsiden av ørreten med olivenolje, og krydre med salt og pepper.
-
4Legg den halve sitronen, grønn sikori, rød sikori og reddik i en blandebolle. Hell over olivenolje og krydre med salt og pepper.
-
5Arbeid med én ørret om gangen. Legg ørreten i midten av BBQ Outdoor kvadratisk grillpanne og dander halvparten av sitron-, sikori- og reddikblandingen rundt ørreten. Plasser grillkurven på den forvarmede grillen (eller i ovnen). Stek i 8–10 minutter, snu så ørreten, sitronen og grønnsakene, og fortsett å steke til ørreten er flakete og gjennomstekt, ca. 8–10 minutter til. Fjern fra grillen og servér med gremolata og hakkede pistasjnøtter.
Hel regnbueørret fylt med sitrus og urter servert med grønnsaker i denne rustikke oppskriften. Å forberede maten i en grillkurv gjør at varmen kan nå ørreten og gi den en røykaktig, grillet smak som komplimenteres av den friske gremolataen. Disse kreative elementene er bundet sammen med ristede pistasjnøtter for å skape en eventyrlig rett som er like vakker som den er velsmakende.
