Grillet sennepslaks med potetsalat

VANSKELIGHET
Middels Middels
MATLAGING
Under 2 timer Under 2 timer
ANTALL PERSONER
4-6 4-6
Grillet sennepslaks med potetsalat
Få lekre, innbydende grillstriper på laksen din ved å steke den på en grillpanne i støpejern. Server f.eks. med potetsalat til.
HOVEDINGREDIENSER
  • Fisk og skalldyr
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

Sennepslaks:
  • 2 laksefilet med haler og skinn (ca. 800 g totalt)
  • 3 ss dijonsennep
  • 2 ss soyasaus
  • 1 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 ss fersk ingefær, finhakket
  • 3 ss fersk estragon eller dill, hakket
  • 4 timiankvaster
  • havsalt og pepper etter smak
  • Husholdningshyssing dynket i vann
Potetsalat:
  • 700 g babypoteter
  • 2 ss olivenolje
  • havsalt og pepper etter smak
  • 300 g frosne grønne erter
  • 150 g ferske reddiker i skiver
  • Sitronsaft
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Sennepslaks:
  • 2
    Bland sennep, soyasaus, hvitløk og ingefær sammen i en bolle
  • 3
    Smør begge filetene inn i marinaden og legg dem sammen med kjøttsidene mot hverandre
  • 4
    Bind filetene sammen med husholdningshyssingen, legg dem i en plastpose og sett i kjøleskapet i to timer
  • 5
    Fisken kan med fordel stå i romtemperatur en stund før den tilberedes ytterligere
  • 6
    Varm opp grillplaten på middels varme i 5–7 minutter, eller til den kjennes godt gjennomvarm
  • 7
    Grill fisken på hver av skinnsidene i ca. 10–15 minutter til kjøttet er gjennomstekt
  • 8
    Fjern husholdningshyssingen fra fisken og pynt med friske urter
  • 9
    Potetsalat:
  • 10
    Forvarm ovnen til 200 °C Kok ertene som angitt på pakken og sett til side
  • 11
    Kok potetene med skinnet på til de er møre
  • 12
    Skjær potetene i to og vend dem i 1 ss olivenolje og salt og pepper, og bak dem i ovnen i ca. 25–30 minutter til de er gylne og sprø
  • 13
    Vend potetene sammen med erter, reddiker, resten av olivenoljen og sitronsaften