- Fisk og skalldyr
Ingredienser
- 2 laksefilet med haler og skinn (ca. 800 g totalt)
- 3 ss dijonsennep
- 2 ss soyasaus
- 1 fedd hvitløk, finhakket
- 1 ss fersk ingefær, finhakket
- 3 ss fersk estragon eller dill, hakket
- 4 timiankvaster
- havsalt og pepper etter smak
- Husholdningshyssing dynket i vann
- 700 g babypoteter
- 2 ss olivenolje
- havsalt og pepper etter smak
- 300 g frosne grønne erter
- 150 g ferske reddiker i skiver
- Sitronsaft
-
SLIK GJØR DU
-
1Sennepslaks:
-
2Bland sennep, soyasaus, hvitløk og ingefær sammen i en bolle
-
3Smør begge filetene inn i marinaden og legg dem sammen med kjøttsidene mot hverandre
-
4Bind filetene sammen med husholdningshyssingen, legg dem i en plastpose og sett i kjøleskapet i to timer
-
5Fisken kan med fordel stå i romtemperatur en stund før den tilberedes ytterligere
-
6Varm opp grillplaten på middels varme i 5–7 minutter, eller til den kjennes godt gjennomvarm
-
7Grill fisken på hver av skinnsidene i ca. 10–15 minutter til kjøttet er gjennomstekt
-
8Fjern husholdningshyssingen fra fisken og pynt med friske urter
-
9Potetsalat:
-
10Forvarm ovnen til 200 °C Kok ertene som angitt på pakken og sett til side
-
11Kok potetene med skinnet på til de er møre
-
12Skjær potetene i to og vend dem i 1 ss olivenolje og salt og pepper, og bak dem i ovnen i ca. 25–30 minutter til de er gylne og sprø
-
13Vend potetene sammen med erter, reddiker, resten av olivenoljen og sitronsaften