- Frukt
Ingredienser
- 1 brokkoli (bare hodet)
- Saften fra 1 sitron
- Salt og nykvernet svart pepper
- Bulgurhvete eller couscous, kokt
- Olivenolje
- 2 fersken, delt i to
- 2 nektariner, delt i to
- 4 aprikoser, delt i to
- 30 ml honning
- 2 x burrata eller halloumi
- 12 skiver coppaskinke eller utvalg av skinker etter eget valg (som du selv vil)
- 8 brødstenger
- Balsamico, til servering
- Brønnkarse eller ruccola til servering
-
SLIK GJØR DU
-
1Sett over en gryte med vann til oppkok. Brokkolien legges i vann i 30 sekunder til den er ekstra frisk i grønnfargen. Fjern og legg i iskaldt vann.
-
2Skjær opp brokkolien som små munnfuller og legg i en kjøkkenmaskin. Bland ut til du får «små korn».
-
3Rør sitronsaft, salt og pepper inn i de små kornene, løft rundt sammen med bulgurhvete eller couscous og en god dose olivenolje, og sett til side.
-
4Sett en Le Creuset Classic avlang grill (32 cm) over på middels varme. Stenfrukten pensles med honning og olivenolje.
-
5Så snart det er varmt setter du stenfrukten på grillen, med den skårne siden ned. Grilles i 2 minutter på hver side før den fjernes.
-
6Dryss olivenolje, salt og pepper over burrata. Serveres med grillet stenfrukt (drysset med litt balsamico) og nytes med coppaskinke, brødstenger og brokkolisalat. Serveres med frisk brønnkarse eller ruccola.