- Kalv
Ingredienser
- 500 g T-bone steak
- Røkt Maldonsalt
- Malt sort pepper
- 4 ss rapsolje
- 1 liten nykål
- 300 g nypoteter
- 2 sjalottløk
- 2 ss olivenolje
- Karse
- 2 ss romtemperert smør
- 1 ts ramsløkpurè
- 1 ts sitronsaft
-
SLIK GJØR DU
-
1Krydre T-bonesteken med salt og pepper.
-
2Pensle kjøttet med rapsolje og grill det på direkte varme til det er gyllent på begge sider. Flytt over på indirekte varme og la ligge til kjøttet har en kjernetemperatur på 56 grader. Da er det sosa og perfekt (etter min smak).
-
3La kjøttet hvile i 5 minutter før servering.
-
4Del kålen i fire på langs. Kok kålen i lettsaltet vann til den begynner å bli mør. Avkjøl raskt i kaldt vann. Dette kan du fint gjøre tidligere på dagen, slik at du bare trenger å grille den rett før servering.
-
5Tørk kålen på papir og pensle den med rapsolje. Krydre med salt og pepper.
-
6Grill kålen på direkte varme til den er gyllen rundt hele og gjennomvarm.
-
7Kok potetene i lettsaltet vann til de er møre.
-
8Del løken i to og grill den til den er gyllen og myk.
-
9Damp potetene tørre og bland dem med løk, olivenolje, karse, salt og pepper.
-
10Bland smøret med ramsløken. Smak til med sitron, salt og pepper. Hvis du ikke får tak i ramsløk, så kan du fint bruke andre urter som feks estragon, persille og timian.