Grissini sprø brødpinner

VANSKELIGHET
Middels Middels
MATLAGING
Under 2 timer Under 2 timer
ANTALL PERSONER
10+ 10+
Grissini sprø brødpinner
Grissini er en lett og lekker appetittvekker som kan serveres til gjester eller et innbydende mellommåltid for deg selv.
HOVEDINGREDIENSER
  • Mel
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

  • 25 g gjær
  • 1½ dl lunkent vann
  • 1 ts havsalt
  • 2 ts honning
  • 1 egg
  • ½ dl olivenolje
  • 75 g grahamsmel (sammalt hvete)
  • ca. 300 g hvetemel
Pensling og strø:
  • 1 egg eller olivenolje til pensling
  • 1 ss havsalt
  • 3 ss sesamfrø
  • 3 ss nigellafrø
  • 1 ss provencekrydder
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Smuldre gjæren i en bolle. Hell over lunkent vann, og rør i havsalt og honning.
  • 2
    Bland egget i deigen sammen med olivenoljen.
  • 3
    Tilsett de to melsortene og elt deigen til den er glatt og smidig.
  • 4
    Legg deigen i en bolle og dryss litt mel over. Dekk bollen med et kjøkkenhåndkle, sett den på et lunt sted og la deigen heve i en times tid.
  • 5
    Sett ovnen på 175 °C.
  • 6
    Vend deigen ut på et melete bord og elt den godt. Del deigen i små kuler, og rull disse ut til tynne stenger (på tykkelse med en blyant).
  • 7
    Legg stengene på en bakeplate og etterhev i 15–20 minutter.
  • 8
    Pensle grissiniene med sammenvispet egg eller olivenolje.
  • 9
    Bland salt, frø og provencekrydder i en bolle, og strø blandingen over grissiniene.
  • 10
    Stek grissiniene i 20–25 minutter. Avkjøl grissiniene på rist. De skal være helt kalde før de legges i en tett boks.
  • 11
    Tips:
  • 12
    Du kan eventuelt sette den tildekte deigen til heving i ovnen, med bare ovnslampen på. Varmen fra ovnslampen er nok til at ovnen blir lun og fin til heving. Hvis grissiniene har myknet og mistet noe av sprøheten, kan de ristes i 3–4 minutter i ovn på 150 °C så de blir sprøe igjen.