Ingredienser
- 350 g spagetti
- olivenolje
- 1 løk
- 2 fedd hvitløk
- 100 g fersk spinat
- 1 squash
- 150 g erter (ferske eller frosne)
- 1 brokkoli
- 200 g brune champignon
- 1 håndfull fersk basilikum
- 40 g parmesan
- 2 ts. timian (hakket)
- 2 ts. oregano (knust)
- ½ sitron
- 8 dl grønnsaksbuljong (1 terning)
- 1,5 dl kokosmelk (eller fløte)
- salt og pepper
-
SLIK GJØR DU
-
1Finhakk løken og skjær soppen i skiver.
-
2Riv squash grovt og plukk brokkoli i små buketter.
-
3Ha olivenolje i en stor gryte. Fordel fersk spinat, løk, hvitløk, squash, erter, brokkoli, brun sopp og fersk basilikum i gryten.
-
4Smak til med timian og oregano og riv parmesanost over retten. Press over sitronsaft.
-
5Hell over kokosmelk (eller fløte) og grønnsakskraft. Start med 6 dl grønnsaksbuljong og tilsett de siste 2 dl underveis.
-
6Kok opp, og skru deretter ned varmen. La retten småkoke under lokk i 12-15 minutter eller til spaghettien er kokt, men fortsatt er al dente. Smak til med salt og pepper.
-
7Server retten med nyrevet parmesan og fersk basilikum.