- Ris og korn
Ingredienser
- 4 ltr økologisk kyllingkraft, oppvarmet
- 4 ss (60 ml) olivenolje
- 2 store løk, finhakket
- 4 hvitløksfedd, hakket
- 800 g arborio-ris
- Smak til med havsalt og nykvernet svart pepper
- 1 lite hode brokkoli, blansjert og dyppet i kaldt vann
- 200 g parmesanost, finrevet
- 100 g smør
- 160 g ferske erter, blansjert og dyppet i kaldt vann
- 100 g asparges revet ved hjelp av en grønnsakskreller og lagt i isvann
-
SLIK GJØR DU
-
1Hell kraften i en stor, høy gryte og varm opp til den småkoker.
-
2Varm opp en Le Creuset Sauterpanne Toughened Non-Stick 28 cm på middels varme, og tilsett 4 spiseskjeer olivenolje og stek løken til den er gjennomskinnelig. Tilsett hvitløken og stek i to minutter til.
-
3Tilsett risen og stek for å forsegle og riste i 2–3 minutter med kontinuerlig røring. Tilsett to skjeer varm kraft til risen mens du rører kontinuerlig og kok til hele væsken er absorbert. Gjenta denne prosessen til hele kraften er borte eller risen er al dente og kremaktig. Det er svært viktig å røre risottoen under kokingen for å få til et kremaktig og fyldig sluttprodukt – krydre etter smak.
-
4Lag ved hjelp av en skarp kniv brokkoli-«ris» ved å finhakke brokkolien eller ved å kjøre den et par ganger i en mikser.
-
5Når risottoen er kokt, rører du sammen to tredjedeler av brokkolirisen og 50 g av den revete aspargesen. Skru av varme og tilsett den revne parmesanosten og smør. Rør i de blansjerte ertene.
-
6Garner med brokkoliris, revet asparges og mer revet parmesanost.