- Fisk og skalldyr
Ingredienser
- 8 fedd hvitløk
- 1½ stilk sitrongress
- 1½ ss fersk ingefær (eller galangal)
- 15 pepperkorn
- ½ ss spisskummen
- 3 sjalottløk
- 1 ts rekepaste
- 3-4 ss hakket koriander (ev. med røtter)
- Saft av to lime
- 10-15 grønne thaichilier
- 2 ss smaksnøytral olje
- 1 stor boks kokosmelk (400 ml)
- 3 kvister basilikum (ev. thaibasilikum)
- 2 dl fiskekraft (eller vann)
- 2 ss sukker
- 2 ss fiskesaus
- 1 fennikel
- 12-15 breiflabbkjaker
- 0,5 kg venusmuslinger
- Finhakket vårløk og basilikum til pynt
-
SLIK GJØR DU
-
1Ha alle ingrediensene til grønn curry paste i en kjøkkenmaskin eller morter, og blend eller støt til en forholdsvis glatt masse. Tilsett eventuelt litt vann for å løse opp massen.
-
2Hell olje i en varm sautepanne, og stek den grønne curryblandingen til den begynner å dufte.
-
3Tilsett kokosmelk, basilikum og kraft. Smak til med sukker og fiskesaus, og la det småkoke i ca. 15 minutter.
-
4Tilsett fennikelbiter og breiflabbkjaker i pannen, og la det småkoke videre i 3-4 minutter.
-
5Tilsett deretter muslingene, og damp under lokk i 3 minutter.
-
6Dryss basilikum og finhakket vårløk over retten. Server med ris eller nudler.