
Grønn curry paste er grunnlaget for denne retten. Den grønne krydderblandingen er vanligvis sterkere enn rød eller gul. Styrken på blandingen avhenger selvfølgelig også av hvor mange chilier du har i. Vi har valgt å lage en luksusversjon med både breiflabbkjaker og venusmuslinger. Det går også fint an å bruke bare én type fisk eller skalldyr. Blåskjell eller torsk er gode alternativer, og kamskjell eller laks kan også brukes. Pass på at du ikke koker fisken for mye.
HOVEDINGREDIENSER
- Fisk og skalldyr
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Sauterpanne m/hjelpehåndtak Toughened Non-Stick
2 259,00 kr.
Ingredienser
SLIK GJØR DU
Ingredienser
Grønn curry paste:
- 8 fedd hvitløk
- 1½ stilk sitrongress
- 1½ ss fersk ingefær (eller galangal)
- 15 pepperkorn
- ½ ss spisskummen
- 3 sjalottløk
- 1 ts rekepaste
- 3-4 ss hakket koriander (ev. med røtter)
- Saft av to lime
- 10-15 grønne thaichilier
Øvrige ingredienser:
- 2 ss smaksnøytral olje
- 1 stor boks kokosmelk (400 ml)
- 3 kvister basilikum (ev. thaibasilikum)
- 2 dl fiskekraft (eller vann)
- 2 ss sukker
- 2 ss fiskesaus
- 1 fennikel
- 12-15 breiflabbkjaker
- 0,5 kg venusmuslinger
- Finhakket vårløk og basilikum til pynt
-
SLIK GJØR DU
-
1Ha alle ingrediensene til grønn curry paste i en kjøkkenmaskin eller morter, og blend eller støt til en forholdsvis glatt masse. Tilsett eventuelt litt vann for å løse opp massen.
-
2Hell olje i en varm sautepanne, og stek den grønne curryblandingen til den begynner å dufte.
-
3Tilsett kokosmelk, basilikum og kraft. Smak til med sukker og fiskesaus, og la det småkoke i ca. 15 minutter.
-
4Tilsett fennikelbiter og breiflabbkjaker i pannen, og la det småkoke videre i 3-4 minutter.
-
5Tilsett deretter muslingene, og damp under lokk i 3 minutter.
-
6Dryss basilikum og finhakket vårløk over retten. Server med ris eller nudler.