Gryterett med posjert sitron, kapers og kylling

VANSKELIGHET
Enkel Enkel
FORBEREDELSESTID
Under 2 timer Under 2 timer
MATLAGING
Under 30 minutter Under 30 minutter
ANTALL PERSONER
2-4 2-4
Gryterett med posjert sitron, kapers og kylling
Denne kyllingen, som er inspirert av Middelhavet, tilberedes hel i en gryte og er det perfekte tilbehøret til pasta. Den kan også spises som en suppe.
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

  • 15 ml olivenolje
  • 1 løk, finhakket
  • 4 selleristilker med blader, finhakkede
  • 4 fedd finhakket hvitløk
  • 1 x 1,5 kg hel, frittgående kylling, renset
  • 2 liter økologisk kyllingbuljong
  • havsalt og nykvernet sort pepper etter smak
  • skallet fra 1 sitron
  • 1 liten rødløk, finhakket
  • en håndfull persille, finhakket
  • 50 g kapers til servering
  • 60 g parmesanost til servering
  • pappardelle-pasta, kokt al dente til servering
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Varm opp en Le Creuset 24 cm Signature rund støpejernsgryte på middels varme og hell i olivenolje. Sauter løken og selleriet til de er gjennomsiktige og myke, og tilsett deretter selleriblader og hvitløksfedd. Sauter i ytterligere 5 minutter.
  • 2
    Tilsett kyllingen, hell i buljong og krydre med salt og pepper. Ha lokk over, og la det småkoke. Kok kyllingen i 35 minutter. Vend kyllingen, og la den koke i ytterligere 35 minutter. Slå av varmen, og la gryten stå i 10–15 minutter.
  • 3
    Bland sitronskall, finhakket rødløk, kapers og persille i en liten skål, og sett til side til servering.
  • 4
    Ta av skinnet og skjær kjøttet i stykker. Nyt den som en lekker sommersuppe eller med pappardellepasta med rikelig, revet parmesanost over.