Ingredienser
- 15 ml olivenolje
- 1 løk, finhakket
- 4 selleristilker med blader, finhakkede
- 4 fedd finhakket hvitløk
- 1 x 1,5 kg hel, frittgående kylling, renset
- 2 liter økologisk kyllingbuljong
- havsalt og nykvernet sort pepper etter smak
- skallet fra 1 sitron
- 1 liten rødløk, finhakket
- en håndfull persille, finhakket
- 50 g kapers til servering
- 60 g parmesanost til servering
- pappardelle-pasta, kokt al dente til servering
-
SLIK GJØR DU
-
1Varm opp en Le Creuset 24 cm Signature rund støpejernsgryte på middels varme og hell i olivenolje. Sauter løken og selleriet til de er gjennomsiktige og myke, og tilsett deretter selleriblader og hvitløksfedd. Sauter i ytterligere 5 minutter.
-
2Tilsett kyllingen, hell i buljong og krydre med salt og pepper. Ha lokk over, og la det småkoke. Kok kyllingen i 35 minutter. Vend kyllingen, og la den koke i ytterligere 35 minutter. Slå av varmen, og la gryten stå i 10–15 minutter.
-
3Bland sitronskall, finhakket rødløk, kapers og persille i en liten skål, og sett til side til servering.
-
4Ta av skinnet og skjær kjøttet i stykker. Nyt den som en lekker sommersuppe eller med pappardellepasta med rikelig, revet parmesanost over.