- Fjærkre
Ingredienser
- 3 fedd hvitløk
- 1 ss olivenolje
- 1 ss smør
- 1 stor landkylling
- havsalt
- nykvernet pepper
- 1 ss nyhakket timian
- 300 g daddeltomater*
- 1 flaske hvitvin
- 1 boks artisjokkhjerter
- 1 boks limabønner
- 1 glass sorte steinfrie nicoise oliven** (180 g)
- 1 bunt bladpersille
-
SLIK GJØR DU
-
1Hakk hvitløken.
-
2Smelt smør og olje i en gryte.
-
3Stek hvitløken i et par minutter.
-
4Krydre kyllingen med salt, pepper og nyhakket timian.
-
5Brun kyllingen på alle sider i gryten til den får en gyllen farge.
-
6Tilsett tomatene i gryten.
-
7Hell i hvitvinen og legg på lokket.
-
8Kok kyllingen i 45 minutter.
-
9Tilsett artisjokkhjerter, limabønner og oliven.
-
10Kok i ytterligere 15 minutter.
-
11Skyll og hakk persillen.
-
12Ta kyllingen opp av gryten og skjær den i passe serveringsstykker.
-
13Legg stykkene tilbake i gryten og dryss hakket persille over.
-
14Server et godt landbrød eller bagett til.
-
15* Daddeltomater har en god og intens tomatsmak og fås i mange supermarkeder – alternativt kan du bruke cherrytomater.
-
16** Nicoise oliven er små oliven, som oftest dyrket i Sør-Frankrike, i regionen rundt Nice. De er sorte ovale oliven med en relativt stor sten. Vanligvis brukes denne typen oliven til salat nicoise.