- Fjærkre
Ingredienser
- 1 stor kylling (ca. 1,75–2 kg)
- 3 ss olivenolje
- 6 sjalottløk, halverte
- 1 boks kokosmelk (400 ml)
- 600 g nye poteter
- 400 g aspargesbrokkoli eller grønne bønner
- 1 ss chilipasta
- 4 stenger sitrongress (kun den øverste delen)
- 1 ss karripulver
- 4 fedd hvitløk
- 4 sjalottløk
- 1 ss palmesukker (kan kjøpes i helsekostbutikker)
- 1 lime
- 2 ss karriblader (kan kjøpes hos etniske grønnsakshandlere)
- 1 ss salt
- 1 ts støtt koriander
- 1 ts støtte fennikelfrø
- 1½ ts støtt spisskummen
- 1 ss fiskesaus
- 1 bunt frisk koriander, finhakket
- 1 bunt mynte, finhakket
- 1 bunt persille, finhakket
- 1 bunt vårløk, skåret i skiver
- 4 røde chilier, skåret i tynne skiver
- 100 g tørristede peanøtter
-
SLIK GJØR DU
-
1Ha alle ingrediensene til marinaden i en blender
-
2Blend til en glatt pasta (tilsett eventuelt litt vann)
-
3Smør halvparten av marinaden inn under brystskinnet på kyllingen Ha en håndfull marinade i kyllingen
-
4Smør resten av marinaden ut over hele kyllingen
-
5Sett kyllingen i kjøleskapet og la den trekke i minst et par timer, helst over natten
-
6Sett ovnen på 180 °C når kyllingen er marinert
-
7Varm opp gryten ved middels varme på komfyren
-
8Tilsett olje og brun hele kyllingen
-
9Legg sjalottløk og poteter rundt kyllingen, og hell over kokosmelken
-
10Sett gryten i ovnen i 1½ time
-
11Ta av lokket og still inn ovnen til varmluft for at skinnet skal bli brunt og sprøtt
-
12Bak videre i 20 minutter
-
13Ha kylling, poteter og løk over i et fat og dekk med aluminiumsfolie for å holde det varmt
-
14Ha brokkoli i sausen og sett gryten på en kokeplate ved middels varme
-
15Bring sausen i kok og la brokkolien småkoke i 10 minutter
-
16Ta opp brokkolien og sil sausen over i en skål
-
17Ha kyllingen tilbake i gryten sammen med poteter, løk, brokkoli og hell over sausen
-
18Server med friske krydderurter, chili, vårløk og ristede peanøtter