Grytestekt kylling med malaysisk marinade

VANSKELIGHET
Avansert Avansert
MATLAGING
Over 2 timer Over 2 timer
ANTALL PERSONER
4-6 4-6
Grytestekt kylling med malaysisk marinade
Malaysisk mat har det som trengs for å bli en av favorittene dine. Det malaysiske kjøkkenet er en kulturkollisjon med kinesisk, thai og indisk innflytelse – og alt imellom. I stedet for den klassiske stekte kyllingen, kan du prøve vår malaysiske versjon. Marinaden er inspirert av den malaysiske Ayam Goreng-marinaden, og kyllingen får selskap av grønnsaker tilberedt i kremet kokosmelk.
HOVEDINGREDIENSER
  • Fjærkre
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

  • 1 stor kylling (ca. 1,75–2 kg)
  • 3 ss olivenolje
  • 6 sjalottløk, halverte
  • 1 boks kokosmelk (400 ml)
  • 600 g nye poteter
  • 400 g aspargesbrokkoli eller grønne bønner
Marinade:
  • 1 ss chilipasta
  • 4 stenger sitrongress (kun den øverste delen)
  • 1 ss karripulver
  • 4 fedd hvitløk
  • 4 sjalottløk
  • 1 ss palmesukker (kan kjøpes i helsekostbutikker)
  • 1 lime
  • 2 ss karriblader (kan kjøpes hos etniske grønnsakshandlere)
  • 1 ss salt
  • 1 ts støtt koriander
  • 1 ts støtte fennikelfrø
  • 1½ ts støtt spisskummen
  • 1 ss fiskesaus
Til servering:
  • 1 bunt frisk koriander, finhakket
  • 1 bunt mynte, finhakket
  • 1 bunt persille, finhakket
  • 1 bunt vårløk, skåret i skiver
  • 4 røde chilier, skåret i tynne skiver
  • 100 g tørristede peanøtter
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Ha alle ingrediensene til marinaden i en blender
  • 2
    Blend til en glatt pasta (tilsett eventuelt litt vann)
  • 3
    Smør halvparten av marinaden inn under brystskinnet på kyllingen Ha en håndfull marinade i kyllingen
  • 4
    Smør resten av marinaden ut over hele kyllingen
  • 5
    Sett kyllingen i kjøleskapet og la den trekke i minst et par timer, helst over natten
  • 6
    Sett ovnen på 180 °C når kyllingen er marinert
  • 7
    Varm opp gryten ved middels varme på komfyren
  • 8
    Tilsett olje og brun hele kyllingen
  • 9
    Legg sjalottløk og poteter rundt kyllingen, og hell over kokosmelken
  • 10
    Sett gryten i ovnen i 1½ time
  • 11
    Ta av lokket og still inn ovnen til varmluft for at skinnet skal bli brunt og sprøtt
  • 12
    Bak videre i 20 minutter
  • 13
    Ha kylling, poteter og løk over i et fat og dekk med aluminiumsfolie for å holde det varmt
  • 14
    Ha brokkoli i sausen og sett gryten på en kokeplate ved middels varme
  • 15
    Bring sausen i kok og la brokkolien småkoke i 10 minutter
  • 16
    Ta opp brokkolien og sil sausen over i en skål
  • 17
    Ha kyllingen tilbake i gryten sammen med poteter, løk, brokkoli og hell over sausen
  • 18
    Server med friske krydderurter, chili, vårløk og ristede peanøtter