- Grønnsaker
Ingredienser
- 1 ss røkt rapsolje
- 1 stor rødløk, finhakket
- 2 store selleristenger, finhakket 1 grønn paprika, grovhakket
- 1 gul paprika, grovhakket
- 1 glass grillet paprika, avrent og grovhakket
- 1 ss tørkede urter
- 1 ss chipotle-pasta
- 1 ss røkt paprikapulver
- 1 ts kajennepepper
- 3 hvitløksfedd, finhakket
- 2 ss hvetemel
- 1 l grønnsaksbuljong, varm
- 550 g søtpotet, skrelt og hakket i store biter
- 2 ss lønnesirup
- 6 kvister timian
- 2 laurbærblader
- Havsalt og knust svart pepper
- En liten bunt fersk persille, grovhakket
- 90 g hvit eller brun ris
-
SLIK GJØR DU
-
1Varm oljen i Le Creusets 3-lags 28 cm Sauteuse i rustfritt stål på middels varme. Stek finhakket løk og selleri i 5 minutter til det begynner å bli mykt. Tilsett deretter hakket paprika og stek i et minutt til.
-
2Dryss over urteblandingen før du rører inn chipotle-pastaen, tilsett deretter paprika, kajennepepper og hvitløk og stek i 2 minutter.
-
3Rør inn mel, dekk alle ingrediensene i melet og krydderne samtidig som du passer på at det ikke fester seg i bunnen av pannen.
-
4Hell i varm buljong og tilsett stykkene av søtpotet. Rør inn lønnesirup og bland alle ingrediensene før du tilsetter timian og laurbærblader. Krydre med litt salt (avhengig av hvor salt buljongen er) og rikelig med kvernet svart pepper.
-
5La gumboen småkoke med lokket av slik at den reduseres. Dersom sausen reduseres for fort, stiller du ned på varmen og legger på lokket. La det småkoke på lav til middels varme i 45 minutter til søtpoteten er gjennomkokt og sausen har redusert og blitt tykk og glinsende.
-
6Krydre på nytt etter smak før du drysser over ferskhakket persille og serverer med kokt ris.