- Kjøtt
Ingredienser
- 4 kyllingbryst
- 1 frisk mozzarella
- 8 soltørkede tomater
- pesto, f.eks. basilikumpesto
- salt og pepper
- 1 boks hakkede tomater
- 1 løk, finhakket
- 1 ss Herbes de Provence eller andre blandede krydder
- 1 ts chiliflak
- 2 fedd hvitløk
- 1 ts røkt paprika
- 75 cherrytomater, skåret i to
- salt og pepper
- frisk basilikum
-
SLIK GJØR DU
-
1Forvarm ovnen til 200 °C
-
2Ha alle ingrediensene til tomatsausen i fatet, og rør det sammen. Krydre med salt og pepper
-
3Lag fire snitt i hvert kyllingbryst, men sørg for å ikke skjære helt gjennom.
-
4Skjær mozzarellaen i 16 skiver, og del de soltørkede tomatene på langs.
-
5Legg først en teskje pesto i hvert snitt, deretter en skive mozzarella og en skive soltørket tomat. Gjenta til alle snittene er fylt. Krydre med salt og pepper, og flytt dem deretter over i fatet med tomatsaus.
-
6Stek i ovnen i 25 minutter, eller til kyllingen er gjennomstekt. Gi eventuelt kyllingen litt varmluft eller grill til slutt hvis du vil ha litt mer farge.
-
7Før servering legger du et basilikumblad i hvert snitt. Server med tilbehør etter eget ønske.