- Fisk og skalldyr
Ingredienser
- 2-3 hele havbrasmer eller lignende fisk f.eks. lysing, abbor eller uer (få ev. fiskehandleren til å fjerne
- innvoller og skjell, så slipper du å
- gjøre det hjemme)
- 50 g hasselnøtter
- 3 økologiske sitroner
- 1 bunt frisk persille
- Et par kvister frisk rosmarin
- 100 g smør
- 50 g kapers
- ev. en håndfull kapersbær til servering
- Kjøkkenhyssing
-
SLIK GJØR DU
-
1Tørk av havbrasmene med kjøkkenrull. Gni fiskene inn med salt, vask sitronene, og skjær to av dem i tynne skiver.
-
2Fordel 3 skiver sitron på hver side av alle havbrasmene, og bind skivene fast med kjøkkenhyssing sammen med et par kvister rosmarin per fisk.
-
3Grovhakk hasselnøttene, og rist dem på den tørre pannen ved middels varme, til de er gylne. La nøttene kjøle av på en tallerken.
-
4Ha litt smør i den varme pannen, og stek to fisker av gangen i ca. 5 minutter på hver side.
-
5Flytt fiskene ut til den ene siden, og ha resten av smøret på pannen. Bland hasselnøtter, hakkede kapers, skall og saft av 1/2 sitron, hakket persille samt salt og pepper, og tilsett blandingen til smøret på pannen.
-
6Fordel smørblandingen over fiskene med en skje, og server med kapersbær og litt ekstra persille.