
Et herlig smakfullt og vegetarisk ovnsbakt alternativ! Server med ovnsbakt pepperrot og dryss over litt rødbetesalt som den perfekte tilbehøret til ribbe, ovnsbakt mørbradbiff eller kalkun.
HOVEDINGREDIENSER
- Grønnsaker
Ingredienser
SLIK GJØR DU
Ingredienser
- 1–2 hel blomkål, eller romanescokål eller brokkoli
- 2 store løk, skåret i båter
- 1/2 hvitløk
- 100 g smør
- 10 g frisk timian
- 2 ss (30 ml) olivenolje
- 1 kopp hvitvin
- Smak til med salt og nykvernet svart pepper
- 1–2 kopper grønnsakskraft eller kyllingkraft, etter behov
TIL SERVERING
- Rendyrkede reddiker
-
SLIK GJØR DU
-
1Fres opp løken og hvitløken forsiktig i en Le Creuset 26 cm Signature Skillet sammen med timian i smør og olivenolje i omtrent 5 minutter til den er glatt og gyllen. Tilsett krydder og sett litt opp på varmen. Hell i hvitvin og la det koke opp for å koke ut noe, før du tilsetter kraften og lar det småkoke i 10 minutter til.
-
2Sett ovnen på forvarme på 220 °C.
-
3Legg i toppen av grønnsakene, halverte hvis du vil ha mer i stekepannen, og øs jevnlig over med den hvitvinsbaserte smørsausen. La det ovnsbake i en time eller til det er mørt, mens du øser jevnlig over hver femtende minutt til det er karamellisert. Hvis sausen koker for mye inn, setter du bare til mer smør og varm kraft. Server med ovnsbakt pepperrot og dryss over litt rødbetesalt som den perfekte tilbehøret til ribbe, ovnsbakt mørbradbiff eller kalkun.