- Fisk og skalldyr
Ingredienser
- Sesongens grønnsaker (små rødbeter, langstilket brokkoli og grønne bønner)
- 3 ss (45 ml) olivenolje
- 6 hvitløksfedd (hele, med skallet på)
- 10 g rosmarin, hakket
- 1,5 til 2 kg helside laks
- 4 ss (60 ml) olivenolje
- 150 g smør
- 2/3 kopp honning
- Smak til med salt og nykvernet svart pepper
- Saften og det ytre skallet fra 1–2 sitroner
- 1 sitron, skåret i skiver
- 100 g hakkede pistasienøtter
- Sesongens sommergrønnsaker
- Pepperrot i crème fraiche
-
SLIK GJØR DU
-
1Sett ovnen på forvarme på 200 °C.
-
2Gjør i stand grønnsakene: Hell i olivenolje sammen med hvitløksfedd og rosmarin fra side til side og fremover og bakover. Sett kun rødbetene og de hardere rotgrønnsakene inn til ovnsbaking i de første 20 minuttene. I mellomtiden lar du laksen romtemperere.
-
3Fjern Le Creuset 37 cm Signature ovnsform fra ovnen, fyll det med langstilket brokkoli og grønne bønner og plasser laksen med fiskeskinnet ned på toppen av de ovnsbakte grønnsakene. Bland sammen olivenolje, honning, salt, pepper, sitronsaften, det ytre skallet fra sitronen og sitronskivene i en panne over middels varme, til det smeltes sammen eller tykner til en sirupsaktig blanding (omtrent 5–10 minutter). Øs denne blandingen jevnlig over laksen i pannen.
-
4Sett tilbake for å ovnsbake i 30 minutter, mens du hvert tiende minutt øser jevnlig over fra blandingen. Den skal brunes lett på kantene og på overflaten, men ikke bli brent. Laksen skal være lys rosa i kjøttet og ikke helt gjennomstekt (bare la den ovnsbake lenger hvis du vil ha den helt gjennomstekt).
-
5Serveres straks med sirupsaktige sitronskiver til pynt, hakkede pistasienøtter og sesongens sommergrønnsaker og crème fraiche med pepperrot (valgfritt) på siden.
-
6For å tilberede pepperroten med crème fraiche løfter du bare 1–2 ss pepperrotkrem fra butikk inn i innholdet fra 1 x 250 g boks med creme fraiche som du selv vil og smaker til med krydder.