Hjemmelaget karri med kylling, grønnkål og kikerter

VANSKELIGHET
Middels Middels
FORBEREDELSESTID
Under 30 minutter Under 30 minutter
MATLAGING
Under 1 time Under 1 time
ANTALL PERSONER
4-6 4-6
Hjemmelaget karri med kylling, grønnkål og kikerter
Som perfekt middag midt i uken servers denne karrigryten best med velduftende basmatiris eller varm roti for å få med alle smakene. Kikerter og grønnkål gir ekstra næringsverdi i denne oppskriften som bare må prøves.
HOVEDINGREDIENSER
  • Kjøtt
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

  • Kokosolje, til koking
  • 2 rødløk, finskåret i terninger
  • 3 hvitløksfedd, hakket
  • 1,5 spiseskje malt ingefær
  • 1 kg kyllinglår, uten skinn og ben, skåret i to | 80 ml (1/3 kopp kyllingkraft)
  • 400 g kokosmelk på boks
  • 3 laurbærblader
  • 400 g kikerter på boks, skylt og avsilt
  • 1 liten bunt grønnkål, uten stengel i midten, og grovhakket
  • Limebåter, frisk koriander og roti, til servering
TIL KRYDDERBLANDING
  • 10 ml (2 teskjeer) spisskummen, hele frø
  • 15 ml (1 spiseskje) koriander, hele frø
  • 5 ml (1 teskje) hele pepperkorn
  • 15 ml (1 spiseskje) valmuefrø
  • 3/4 teskje malt spisskummen
  • 5 ml (1 teskje) garam masala
  • 1/2 teskje tørkede røde chiliflak
  • Ytre skall fra 1 lime
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Rist spisskummen og korianderfrø i en tørr panne over middels varme til det dufter godt, etter omtrent 3 minutter. Kjøles noe ned før du tar over i en kvern. Tilsett pepperkorn og valmuefrø. Kjør i kjøkkenmaskinen til det blir fint, før du heller det ut i en liten bakebolle. Ha i gurkemeie, garam masala, chilli og det ytre skallet fra lime.
  • 2
    Varm opp 1 spiseskje kokosolje i en Le Creuset Signature rund gryte i støpejern (24 cm). Ha i løken og la den surre på middels til lav varme til den er karamellisert, i omtrent 12–15 minutter. Rør inn hvitløk og ingefær og kok videre i enda et minutt eller to.
  • 3
    Tilsett krydderblanding sammen med løken og nok en spiseskje med kokosolje. Kok i 1 minutt, mens du rører for å unngå at krydderet setter seg i bunnen. Ha i kyllingen og rør rundt for å dekke til med urtene. Smak til med litt salt. Sil kraften mens du skraper opp alt det seige bunnfallet i bunnen av gryten.
  • 4
    Ha i kokosmelk og laurbærblad. Dekk delvis til og la det småkoke i omtrent 35 minutter. Rør inn kikerter og grønnkål og stek videre i enda 5 minutter. Serveres med dampet basmati eller varm roti, frisk koriander og limebåter.