- Kjøtt
Ingredienser
- Kokosolje, til koking
- 2 rødløk, finskåret i terninger
- 3 hvitløksfedd, hakket
- 1,5 spiseskje malt ingefær
- 1 kg kyllinglår, uten skinn og ben, skåret i to | 80 ml (1/3 kopp kyllingkraft)
- 400 g kokosmelk på boks
- 3 laurbærblader
- 400 g kikerter på boks, skylt og avsilt
- 1 liten bunt grønnkål, uten stengel i midten, og grovhakket
- Limebåter, frisk koriander og roti, til servering
- 10 ml (2 teskjeer) spisskummen, hele frø
- 15 ml (1 spiseskje) koriander, hele frø
- 5 ml (1 teskje) hele pepperkorn
- 15 ml (1 spiseskje) valmuefrø
- 3/4 teskje malt spisskummen
- 5 ml (1 teskje) garam masala
- 1/2 teskje tørkede røde chiliflak
- Ytre skall fra 1 lime
-
SLIK GJØR DU
-
1Rist spisskummen og korianderfrø i en tørr panne over middels varme til det dufter godt, etter omtrent 3 minutter. Kjøles noe ned før du tar over i en kvern. Tilsett pepperkorn og valmuefrø. Kjør i kjøkkenmaskinen til det blir fint, før du heller det ut i en liten bakebolle. Ha i gurkemeie, garam masala, chilli og det ytre skallet fra lime.
-
2Varm opp 1 spiseskje kokosolje i en Le Creuset Signature rund gryte i støpejern (24 cm). Ha i løken og la den surre på middels til lav varme til den er karamellisert, i omtrent 12–15 minutter. Rør inn hvitløk og ingefær og kok videre i enda et minutt eller to.
-
3Tilsett krydderblanding sammen med løken og nok en spiseskje med kokosolje. Kok i 1 minutt, mens du rører for å unngå at krydderet setter seg i bunnen. Ha i kyllingen og rør rundt for å dekke til med urtene. Smak til med litt salt. Sil kraften mens du skraper opp alt det seige bunnfallet i bunnen av gryten.
-
4Ha i kokosmelk og laurbærblad. Dekk delvis til og la det småkoke i omtrent 35 minutter. Rør inn kikerter og grønnkål og stek videre i enda 5 minutter. Serveres med dampet basmati eller varm roti, frisk koriander og limebåter.