Sjokoladebrudd med honeycomb og saltkaramell

VANSKELIGHET
Middels Middels
MATLAGING
Over 2 timer Over 2 timer
ANTALL PERSONER
4-6 4-6
Sjokoladebrudd med honeycomb og saltkaramell
Sjokoladebrudd med honeycomb og saltkaramell er en vidunderlig kombinasjon av søtt og bittert, bløtt og sprøtt. En dessert eller snack som er enkel å lage, og som du kan variere på utallige måter. Er du ikke kjent med honeycomb? Det er en honning/sukkerblanding som skummer når den reagerer med natron og dermed danner en luftig og sprø karamell.
HOVEDINGREDIENSER
  • Sjokolade
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

  • 175 g mørk sjokolade
  • 175 g lys sjokolade
Honeycomb:
  • 100 g sukker
  • 85 g honning
  • 1 ss vegetabilsk olje
  • 1,5 ts natron
Saltkaramell:
  • 150 g sukker
  • 2 ss vann
  • 1,5 dl fløte
  • 50 g saltet smør
  • 1 ss vaniljepasta eller vaniljeekstrakt
  • 2 ts havsalt
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Honeycomb:
  • 2
    Ha sukker og honning i en kasserolle, og varm opp ved middels varme. La det småkoke i noen minutter til sukkeret er løst opp og det har fått en gyllen farge.
  • 3
    Imens dekker du Le Creuset Rektangulær lav bakepanne 31 cm med bakepapir. Pensle det med vegetabilsk olje.
  • 4
    Ta kasserollen av varmen. Tilsett natron til honningblandingen, og pisk i cirka 10 sekunder til det danner en skummende, gyllen masse. Hell massen ut på bakepannen, og la det stå til kjøling i minst 2 timer.
  • 5
    Saltkaramell:
  • 6
    Ha sukker og vann i en kasserolle, og varm opp ved middels varme. La det småkoke i noen minutter til sukkeret er oppløst. Skru opp varmen, og la karamellen koke i cirka 5 minutter til det har fått en gyllen farge.
  • 7
    Ta kasserollen av varmen. Tilsett fløte (pass på, da det kan skvette), og rør rundt med en slikkepott. Tilsett deretter smør, vanilje og havsalt, og sett saltkaramellen til kjøling.
  • 8
    Sjokoladebrudd:
  • 9
    Dekk en stekeplate med bakepapir. Smelt mørk og lys sjokolade – det kan både gjøres i mikrobølgeovnen eller over et vannbad.
  • 10
    Spre de to sjokoladetypene på bakepapiret, og fordel deretter saltkaramellen ut over ved å helle den i en tynn stråle. Bruk en gaffel til å blande alt sammen i et marmorert mønster.
  • 11
    Skjær den avkjølte honeycomben i små stykker, og fordel den på sjokoladen. La sjokoladebruddet kjøle seg helt ned før du knekker det i mindre stykker.
 
Tips:
Har du overskytende honeycomb, kan du oppbevare det i en lufttett beholder i opptil en måned.
Bruk eventuelt sjokoladebruddet som vertinnegave. Pakk noen stykker i bakepapir, og bind et flott silkebånd rundt.
 
 
Le Creuset