- Sjokolade
Ingredienser
- 175 g mørk sjokolade
- 175 g lys sjokolade
- 100 g sukker
- 85 g honning
- 1 ss vegetabilsk olje
- 1,5 ts natron
- 150 g sukker
- 2 ss vann
- 1,5 dl fløte
- 50 g saltet smør
- 1 ss vaniljepasta eller vaniljeekstrakt
- 2 ts havsalt
-
SLIK GJØR DU
-
1Honeycomb:
-
2Ha sukker og honning i en kasserolle, og varm opp ved middels varme. La det småkoke i noen minutter til sukkeret er løst opp og det har fått en gyllen farge.
-
3Imens dekker du Le Creuset Rektangulær lav bakepanne 31 cm med bakepapir. Pensle det med vegetabilsk olje.
-
4Ta kasserollen av varmen. Tilsett natron til honningblandingen, og pisk i cirka 10 sekunder til det danner en skummende, gyllen masse. Hell massen ut på bakepannen, og la det stå til kjøling i minst 2 timer.
-
5Saltkaramell:
-
6Ha sukker og vann i en kasserolle, og varm opp ved middels varme. La det småkoke i noen minutter til sukkeret er oppløst. Skru opp varmen, og la karamellen koke i cirka 5 minutter til det har fått en gyllen farge.
-
7Ta kasserollen av varmen. Tilsett fløte (pass på, da det kan skvette), og rør rundt med en slikkepott. Tilsett deretter smør, vanilje og havsalt, og sett saltkaramellen til kjøling.
-
8Sjokoladebrudd:
-
9Dekk en stekeplate med bakepapir. Smelt mørk og lys sjokolade – det kan både gjøres i mikrobølgeovnen eller over et vannbad.
-
10Spre de to sjokoladetypene på bakepapiret, og fordel deretter saltkaramellen ut over ved å helle den i en tynn stråle. Bruk en gaffel til å blande alt sammen i et marmorert mønster.
-
11Skjær den avkjølte honeycomben i små stykker, og fordel den på sjokoladen. La sjokoladebruddet kjøle seg helt ned før du knekker det i mindre stykker.