- Grønnsaker
Ingredienser
- 4 vårløk, grovhakket
- 100 g chorizo, i tynne skiver
- 2 ss olivenolje
- 3 dl perlebygg (ev. en blanding av vanlige og svarte)
- 500 g gresskar (f.eks. hokkaido), skrellet og skåret i spiseklare stykker
- 4 ½ dl grønnsaksbuljong
- 1 boks hakkede tomater
- Persille, grovhakket
-
SLIK GJØR DU
-
1Sett ovnen på 200 °C (vanlig ovn)
-
2Varm opp gryten på komfyren på middels varme og tilsett olivenolje.
-
3Når oljen er varm, tilsetter du vårløk og chorizo. Stek til det har tatt litt farge
-
4Tilsett perlebygg, gresskar, grønnsaksbuljong og hakkede tomater. Når det begynner å koke, legger du på lokket og setter gryten i ovnen på nederste nivå
-
5Tilbered i ca. 30 minutter. Se til retten jevnlig og tilfør vann hvis retten virker tørr.
-
6Smak på perlebyggene etter 30 minutter. Er de fortsatt harde, trenger retten lengre tid i ovnen, men de må gjerne gi litt tyggemotstand
-
7Ta gryten ut av ovnen, dryss på persille og server med f.eks. en grønn salat og brød