- Fjærkre
Ingredienser
- 400 g indrefileter fra frittgående kylling
- 25 g fajita spice mix
- 3 ss olivenolje
- 4 fedd finhakket hvitløk
- 2 bokser skinnfrie tomater
- 500 g nachochips (bruk gjerne tortillachips)
- Revet ost
- 3 chilier skåret i tynne skiver
- 1 boks røde nyrebønner, avsilt og skylt
- 200 g frossen mais, kokt og avsilt
- 90 g syltet rødløk (se oppskrift her)
- Babyspinat
- Avocado i terninger
- Små, halverte tomater av forskjellige slag
- Crème fraîche
-
SLIK GJØR DU
-
1Forvarm ovnen til 200 °C
-
2Vend kyllingfileten i 15 g fajita spice mix
-
3Stek filetene i 2 ss olivenolje på middels varme til de er gjennomstekt (5–8 minutter)
-
4Ta filetene ut av gryten og sett til side
-
5Varm opp 1 ss olivenolje i gryten og tilsett hvitløk og resten av fajita-krydderblandingen
-
6Stek i to minutter og tilsett deretter de hermetiske tomatene
-
7La det småkoke i 10 minutter
-
8Slå av varmen og sett 2/3 av sausen til side
-
9Arranger nachochips i gryten og topp med tomatsaus, kyllingfilet og revet ost
-
10Sett gryten i ovnen i fem minutter
-
11Server med røde nyrebønner, syltet rødløk, mais, babyspinat, tomater, fersk chili, avokado og crème fraîche