Hvit brownie med kaffe

VANSKELIGHET
Middels Middels
MATLAGING
Under 1 time Under 1 time
ANTALL PERSONER
6-8 6-8
Hvit brownie med kaffe
Gi nytt liv til støpejernspannen og prøv en hvit brownie med pistasjnøtter. Kaken får en knasende, sprø skorpe av støpejernspannen når den stekes i ovnen.
HOVEDINGREDIENSER
  • Mel
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

  • 100 g smør, samt litt til formen
  • 275 g sukker
  • 2 ss pulverkaffe
  • 2 ss kokende vann
  • 2 egg
  • 250 g hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • 150 g usaltede pistasjnøtter
  • 200 g hvit sjokolade
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Sett ovnen på 170 °C.
  • 2
    Smelt smør og sukker i en gryte.
  • 3
    Løs opp kaffen i det kokende vannet og tilsett i gryten. Rør godt sammen.
  • 4
    Ta gryten av varmen så snart smøret har smeltet, og pisk inn ett egg av gangen.
  • 5
    Bland mel og bakepulver sammen, tilsett i gryten, og rør alt sammen til en deig.
  • 6
    Grovhakk nøtter og sjokolade, og rør begge deler inn i deigen.
  • 7
    Hell deigen i en smurt støpejernspanne med støpejernshåndtak (26 cm).
  • 8
    Bak kaken i 25–30 minutter.
  • 9
    Avkjøl kaken i pannen på rist før du skjærer den opp.