- Mel
Ingredienser
- 100 g smør, samt litt til formen
- 275 g sukker
- 2 ss pulverkaffe
- 2 ss kokende vann
- 2 egg
- 250 g hvetemel
- 2 ts bakepulver
- 150 g usaltede pistasjnøtter
- 200 g hvit sjokolade
-
SLIK GJØR DU
-
1Sett ovnen på 170 °C.
-
2Smelt smør og sukker i en gryte.
-
3Løs opp kaffen i det kokende vannet og tilsett i gryten. Rør godt sammen.
-
4Ta gryten av varmen så snart smøret har smeltet, og pisk inn ett egg av gangen.
-
5Bland mel og bakepulver sammen, tilsett i gryten, og rør alt sammen til en deig.
-
6Grovhakk nøtter og sjokolade, og rør begge deler inn i deigen.
-
7Hell deigen i en smurt støpejernspanne med støpejernshåndtak (26 cm).
-
8Bak kaken i 25–30 minutter.
-
9Avkjøl kaken i pannen på rist før du skjærer den opp.