- Frukt
Ingredienser
- 250 g rabarbra
- 1 vaniljestang
- 125 g syltesukker
- 1 økologisk sitron
- Crème fraîche, 18 %
- 90 g smør
- 90 g hvit sjokolade
- 40 g lyst rørsukker
- 40 g hvetemel
- En klype salt
- 2 egg
- 40 g mandelflak
-
SLIK GJØR DU
-
1Rabarbrasyltetøy:
-
2Vask rabarbraene og skjær dem i stykker på 2–3 cm og ha dem i en gryte. Skjær ikke av roten, siden den inneholder masser av smak.
-
3Skjær over vaniljestangen på langs og skrap forsiktig ut vaniljekornene. Vend deretter kornene sammen med litt av sukkeret.
-
4Ha i vaniljestangen, vaniljesukkeret, sukkeret, sitronskallet og -saften sammen med rabarbraene.
-
5Kok opp massen og la det småkoke til rabarbraene er møre og saften er kokt inn. Rabarbrasyltetøyet kan holde seg i 2–3 uker i kjøleskapet.
-
6Hvit brownie:
-
7Smelt smøret og den hvite sjokoladen sammen i en gryte.
-
8Pisk egg og sukker til det er lyst og luftig, og vend så forsiktig i smørblandingen.
-
9Sikt i mel og salt, og vend alt forsiktig sammen.
-
10Hell alt i gryten, dryss på mandelflak og bak bunnen ved 180 grader varmluft i ca. 15–20 min.
-
11La bunnen kjøle seg ned før kaken serveres med rabarbrasyltetøy og crème fraîche.