Hvit brownie med rabarbra

VANSKELIGHET
Middels Middels
MATLAGING
Under 1 time Under 1 time
ANTALL PERSONER
4-6 4-6
Hvit brownie med rabarbra
Prøv denne flotte sommerkaken med hvit brownie og rabarbra. Oppskriften passer godt som dessert på varme sommerkvelder.
HOVEDINGREDIENSER
  • Frukt
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

Rabarbrasyltetøy:
  • 250 g rabarbra
  • 1 vaniljestang
  • 125 g syltesukker
  • 1 økologisk sitron
  • Crème fraîche, 18 %
Hvit brownie:
  • 90 g smør
  • 90 g hvit sjokolade
  • 40 g lyst rørsukker
  • 40 g hvetemel
  • En klype salt
  • 2 egg
  • 40 g mandelflak
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Rabarbrasyltetøy:
  • 2
    Vask rabarbraene og skjær dem i stykker på 2–3 cm og ha dem i en gryte. Skjær ikke av roten, siden den inneholder masser av smak.
  • 3
    Skjær over vaniljestangen på langs og skrap forsiktig ut vaniljekornene. Vend deretter kornene sammen med litt av sukkeret.
  • 4
    Ha i vaniljestangen, vaniljesukkeret, sukkeret, sitronskallet og -saften sammen med rabarbraene.
  • 5
    Kok opp massen og la det småkoke til rabarbraene er møre og saften er kokt inn. Rabarbrasyltetøyet kan holde seg i 2–3 uker i kjøleskapet.
  • 6
    Hvit brownie:
  • 7
    Smelt smøret og den hvite sjokoladen sammen i en gryte.
  • 8
    Pisk egg og sukker til det er lyst og luftig, og vend så forsiktig i smørblandingen.
  • 9
    Sikt i mel og salt, og vend alt forsiktig sammen.
  • 10
    Hell alt i gryten, dryss på mandelflak og bak bunnen ved 180 grader varmluft i ca. 15–20 min.
  • 11
    La bunnen kjøle seg ned før kaken serveres med rabarbrasyltetøy og crème fraîche.