Hvit sjokolademousse med sitron og krystalliserte bær

VANSKELIGHET
Enkel Enkel
FORBEREDELSESTID
Under 30 minutter Under 30 minutter
MATLAGING
Under 30 minutter Under 30 minutter
ANTALL PERSONER
4-6 4-6
Hvit sjokolademousse med sitron og krystalliserte bær
Denne elegante desserten har en lekker hvit sjokolademousse tilført frisk sitron som omslutter en lekker kjerne av bær. Toppet med krystalliserte bær for en eksplosjon av farge og sødme.
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

Til bærkompotten
  • 200 g blandede, frosne bær
  • Saft av 1 sitron
  • 1 ss brunt sukker
Til mousse
  • 300 g hvite sjokoladedråper eller hakket sjokolade
  • 465 ml fløte
  • 3 ss sukker
  • Skallet fra 1 sitron
  • 3 eggeplommer (reserver 1 eggehvite til de krystalliserte bærene)
  • 1 ts vaniljepasta
  • En klype salt
Til de krystalliserte bærene
  • 100 g sukker
  • 1 eggehvite
  • Forskjellige bær og urter etter eget valg
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Slik lager du bærkompotten: Ha alle ingrediensene i en liten gryte, og rør rundt. La det småkoke i 5–10 minutter til det er lett fortykket. Ta den av varmen, og blend til den er helt jevn. Anbring i kjøleskapet for å kjøle helt ned før bruk.
  • 2
    Slik lager du moussen: Smelt 90 ml fløte og sjokoladen på svak varme. Tilsett vanilje og skall av 1 sitron. Pisk eggeplommer og sukker sammen til blandingen er lys og luftig. Temperer den varme sjokoladen og fløten i de piskede eggeplommer til de er blandet sammen. Pisk resten av fløten (375 ml), til moussen danner bløte topper. Tilsett en klatt fløte til sjokoladeblandingen, og pisk til alt er blandet. Fold den resterende fløten i to omganger til den er jevn (unngå å overblande).
  • 3
    Fyll hver Le Creuset stabelbar ramekin halvveis med mousseblandingen. Anbring en stor spiseskjefull av den avkjølte kompotten midt i hver mousse. Avslutt deretter med den resterende moussen. Sett den i kjøleskapet, slik at den setter seg over natten.
  • 4
    Slik lager du de krystalliserte bærene: Legg bakepapir på en bakeplate. Pisk eggehviten litt. Ha sukkeret i en separat bolle. Bruk en pensel til å påføre et tynt lag eggehvite på overflaten av bærene. Vend deretter bærene i sukker. Dander sukrede bær og urter på brettet med bakepapir og gjenta prosessen med resten av bær og urter. La de sukrede bærene og krydderurter tørke utildekket på et varmt sted på kjøkkenet. Når de er tørre, oppbevares de i en lufttett beholder til de skal brukes. Unngå å sette dem i kjøleskapet.
 
De krystalliserte bærene kan oppbevares i opptil to dager i en lufttett beholder.
Server moussen med litt smuldret mørdeig-småkake for ekstra tekstur og knas.
 
 
Le Creuset