Ingredienser
- 200 g blandede, frosne bær
- Saft av 1 sitron
- 1 ss brunt sukker
- 300 g hvite sjokoladedråper eller hakket sjokolade
- 465 ml fløte
- 3 ss sukker
- Skallet fra 1 sitron
- 3 eggeplommer (reserver 1 eggehvite til de krystalliserte bærene)
- 1 ts vaniljepasta
- En klype salt
- 100 g sukker
- 1 eggehvite
- Forskjellige bær og urter etter eget valg
-
SLIK GJØR DU
-
1Slik lager du bærkompotten: Ha alle ingrediensene i en liten gryte, og rør rundt. La det småkoke i 5–10 minutter til det er lett fortykket. Ta den av varmen, og blend til den er helt jevn. Anbring i kjøleskapet for å kjøle helt ned før bruk.
-
2Slik lager du moussen: Smelt 90 ml fløte og sjokoladen på svak varme. Tilsett vanilje og skall av 1 sitron. Pisk eggeplommer og sukker sammen til blandingen er lys og luftig. Temperer den varme sjokoladen og fløten i de piskede eggeplommer til de er blandet sammen. Pisk resten av fløten (375 ml), til moussen danner bløte topper. Tilsett en klatt fløte til sjokoladeblandingen, og pisk til alt er blandet. Fold den resterende fløten i to omganger til den er jevn (unngå å overblande).
-
3Fyll hver Le Creuset stabelbar ramekin halvveis med mousseblandingen. Anbring en stor spiseskjefull av den avkjølte kompotten midt i hver mousse. Avslutt deretter med den resterende moussen. Sett den i kjøleskapet, slik at den setter seg over natten.
-
4Slik lager du de krystalliserte bærene: Legg bakepapir på en bakeplate. Pisk eggehviten litt. Ha sukkeret i en separat bolle. Bruk en pensel til å påføre et tynt lag eggehvite på overflaten av bærene. Vend deretter bærene i sukker. Dander sukrede bær og urter på brettet med bakepapir og gjenta prosessen med resten av bær og urter. La de sukrede bærene og krydderurter tørke utildekket på et varmt sted på kjøkkenet. Når de er tørre, oppbevares de i en lufttett beholder til de skal brukes. Unngå å sette dem i kjøleskapet.