Bruk og vedlikehold

Informasjon om matlaging på induksjon

Induksjonskomfyrer ble raskt populære på grunn av kort tilberedningstid, presisjon og energieffektivitet. Men det er fortsatt mye usikkerhet om hvordan de fungerer. Derfor har vi besluttet å rydde unna et par misforståelser om matlaging på induksjon.
 

Hva er induksjon?

Et induksjonskomfyr overfører varme fra magnetisk energi (og ikke varme fra gass eller elektrisitet) til maten i stekepannen eller kokekaret. Induksjon produserer varme øyeblikkelig, og er kjent for å bruke mindre strøm og tilberede maten raskere end elektriske og gasskomfyrer.


Når induksjonsoverflaten kommer i kontakt med kompatibelt kjøkkenutstyr, oppstår det et magnetfelt som varmer opp kjøkkenutstyret øyeblikkelig. Det genereres kun varme like under bunnen av det magnetiske kjøkkenutstyret, noe som gjør komfyren energieffektiv og sikker.
Image without a name

Egner Le Creusets kjøkkenutstyr seg til induksjon?

Induksjonskomfyrer fungerer godt med alt kjøkkenutstyr med et høyt jerninnhold (jernholdig metall) i bunnen. Alt vårt kjøkkenutstyr av emaljert støpejern*, rustfritt stål og toughened non-stick egner seg til induksjonskomfyrer, akkurat som vår kjele i emaljert stål.
KJØP KJØKKENUTSTYR
Image without a name
 
*Unntatt vår vendbare grillplate i støpejern og vår store crepepanne i støpejern. Vi henviser til informasjon om varmekilde, som finnes for alle produkter.
 

Hvilke fordeler er det ved å lage mat på induksjon?

 
Det er energieffektivt. Induksjonskomfyren bruker mesteparten av energien den skaper med minimalt varmetap.
Image without a name
 
Det er raskere og enklere å rengjøre komfyren din. Fordi overflaten på en induksjonskomfyr er kaldere, brenner ikke ev. rester seg fast.
Image without a name
 
Det er raskere og mer effektivt enn tradisjonelle gass- eller elektriske komfyrer, og kan bringe maten i kok dobbelt så raskt.
Image without a name
Image without a name
 

Slik varmer du opp pannen din

  • 1. Velg en kokeplaten som passer til bunnen av pannen.
  •    
  • 2. Sett pannen på lav varme.
  •    
  • 3. Følg produktets anbefalte oppvarmingsprosess. (Noen produkter må varmes opp før du har i olje/smør, mens andre må varmes opp sammen med olje/smør).
  •   
  • 4. Når oljen er varm, er du klar til å lage mat.
Se vedlikehold og bruk

6 gode råd til induksjon

1

Sørg for at størrelsen passer. Kokeplaten bør ikke være større enn pannen, da det vil begrense varmeevnen, eller ganske enkelt ikke vil virke. Det er greit om pannen er større enn kokeplaten, men for optimal effekt bør de være like store.

2

Sørg for at hele bunnen er i kontakt med komfyren: Hvis den tidligere har vært brukt på gass og har blitt overopphetet, kan formen ha blitt skjev, og dermed gjøre at den ikke fungerer på induksjon.

3

Sett pannen forsiktig på komfyren og sørg alltid for å løfte den av og på komfyren for å unngå riper i overflaten.

4

La komfyren og pannen bli varmet opp langsomt sammen.

5

Bruk kun turbofunksjonen til å koke vann. Unngå likevel å bruke turbofunksjonen med vårt emaljerte støpejern.

6

Vi anbefaler å lage mat over lav til middels varme, da alt kjøkkenutstyret vårt er designet for å varme opp jevnt og effektivt. Dette gjør det også enklere å vaske opp.

Induksjonsvennlige favoritter