- Frukt
Ingredienser
- 4 separerte egg
- 100 g sukker
- 1 ss vaniljepasta eller frøene fra 1–2 vaniljestenger
- 1/2 ts sitronsyre
- 1/4 l kremfløte, pisket
- 100 g jordbær, blendet til mos
- 100 g granateplefrø
-
SLIK GJØR DU
-
1Tilsett eggeplommer, 50 g sukker og vaniljepasta i en varmebestandig bolle, og pisk til blandingen blir lys og luftig.
-
2Sett bollen over et vannbad (en gryte med småkokende vann) og pisk til blandingen har blitt dobbelt så stor.
-
3I en annen bolle pisker du eggehvitene med sitronsyre og resten av sukkeret til det danner seg stive topper.
-
4Vend den piskede kremen forsiktig sammen med begge eggeblandingene, og hell den i et rektangulært fat.
-
5Trekk forsiktig moste jordbær og granateplefrø gjennom moussen.
-
6Frys blanding til den er stiv, ca 4–6 timer.