- Grønnsaker
Ingredienser
- 1 brokkoli (bare hodet) skåret i lange skiver
- 4 squash, veldig tynt skåret/raspet på langs
- 2 røde paprika, skåret i lange fliker, uten frø
- 1 rødløk, skåret i tynne skiver
- Olivenolje
- Saften fra 1 sitron
- Smak til med havsalt og nykvernet svart pepper
- Kapers til servering
- Focaccia, i skiver til servering
-
SLIK GJØR DU
-
1Stryk over grønnsakene med et lag olivenolje, salt og pepper.
-
2Sett en Le Creuset Classic firkantet grillpanne (24 cm) over på middels varme. Så snart det er varmt setter du grønnsakene på grillen i porsjoner etter hva slags type det er. Grill brokkoli før du tar paprika og squash til alle grønnsakene får grillmerker og blir myke. Unngå at du legger for mye i grillpannen for beste resultat. Sett til side.
-
3Legg de skårne skivene med rødløk i en bolle med salt. Gni saltet inn i løken og klem sitronsaften over. Sett til sylting.
-
4Grønnsakene du har grillet serveres med syltet løk, kapers og focaccia. Serveres også gjerne med den hvite geitosten du selv liker best eller en myk og jevn ricotta (som du selv vil).