Italiensk-inspirert antipasti

VANSKELIGHET
Enkel Enkel
FORBEREDELSESTID
Under 30 minutter Under 30 minutter
MATLAGING
Under 30 minutter Under 30 minutter
ANTALL PERSONER
4-6 4-6
Italiensk-inspirert antipasti
Gjør stas på grønnsakene når du bruker en Le Creuset grill, for ekstra smak, god sammensetning og et enda mer spennende resultat. Serveres med litt sitronsaft klemt ut over og drysses over med den beste olivenoljen du finner. Bland sammen og tilbered disse grønnsakene med samme metode, men marinert i asiatiske dressinger eller harissaolje.
HOVEDINGREDIENSER
  • Grønnsaker
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

  • 1 brokkoli (bare hodet) skåret i lange skiver
  • 4 squash, veldig tynt skåret/raspet på langs
  • 2 røde paprika, skåret i lange fliker, uten frø
  • 1 rødløk, skåret i tynne skiver
  • Olivenolje
  • Saften fra 1 sitron
  • Smak til med havsalt og nykvernet svart pepper
  • Kapers til servering
  • Focaccia, i skiver til servering
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Stryk over grønnsakene med et lag olivenolje, salt og pepper.
  • 2
    Sett en Le Creuset Classic firkantet grillpanne (24 cm) over på middels varme. Så snart det er varmt setter du grønnsakene på grillen i porsjoner etter hva slags type det er. Grill brokkoli før du tar paprika og squash til alle grønnsakene får grillmerker og blir myke. Unngå at du legger for mye i grillpannen for beste resultat. Sett til side.
  • 3
    Legg de skårne skivene med rødløk i en bolle med salt. Gni saltet inn i løken og klem sitronsaften over. Sett til sylting.
  • 4
    Grønnsakene du har grillet serveres med syltet løk, kapers og focaccia. Serveres også gjerne med den hvite geitosten du selv liker best eller en myk og jevn ricotta (som du selv vil).