Ingredienser
- 2 chorizoer
- 1 kg kyllinglår
- 250 g store reker
- Smør og olivenolje etter behov
- 2–3 ss cajunkrydder
- 1 gul løk
- 2 fedd hvitløk
- 1 jalapeño
- 1 stilk selleri
- 1 ss harissa (alternativt Sambal Oelek)
- 1 ss tomatpuré
- 400 g flådde tomater
- 3 dl hønsebuljong
- 1 ts røkt chilipulver
- 1 ts worcestershiresaus
- salt og nykvernet pepper
- 4 dl basmatiris
- frisk koriander og persille
- 1 lime
-
SLIK GJØR DU
-
1Skjær chorizoen i skiver. Krydre kyllingen og rekene med cajunkrydder og stek dem hver for seg i smør og olivenolje i en Le Creuset buffetgryte. Start med å steke kyllingen. La chorizoen steke sammen med rekene når de er nesten ferdige. Sett kjøttet til side når det er ferdig.
-
2Hakk løk, hvitløk og jalapeño og skjær sellerien i skiver. Stek alt i smør og olivenolje i buffetgryten. Tilsett harissa og tomatpuré, og la det koke i noen minutter. Hell de flådde tomatene og buljongen i gryten og kok opp. La det småkoke i ca. 5–10 minutter. Smak til med chilipulver og worcestershiresaus. Smak så til med salt og pepper.
-
3Kok risen og tilsett den i buffetgryten. Bland risen med tomatsausen og tilsett kylling, chorizo og reker. Pynt til slutt med hakkede krydderurter og limebåter.