- Fjærkre
Ingredienser
- 20 g tørket hijiki-tang (kan kjøpes på asiatiske supermarkeder)
- 4 friske shiitake-sopper, grovhakket
- 3 cm ingefær, skrellet og finrevet
- 100 g tofu, smuldret til små stykker
- 400 g hakket svinekjøtt
- 1 egg, sammenpisket
- 25 g Panko-rasp eller vanlig rasp
- 1 ss hvit miso (kan kjøpes hos asiatiske forhandlere)
- 1 ss mirin (søt risvin) (kan kjøpes hos asiatiske forhandlere)
- 1 ss sake
- 1 ss soya
- vegetabilsk olje til steking
- 2 ss riseddik
- 4 ss soya
- 1 ss mirin (søt risvin) (kan kjøpes hos asiatiske forhandlere)
- 2 ss yuzu-saft eller limesaft
- purreløk, finhakket, til servering
-
SLIK GJØR DU
-
1Ha tørket tang i en skål med rikelig med kaldt vann, og bløt det i 15–20 minutter til det er bløtt. Etter å ha blitt utbløtt, vil tangen være cirka 5 ganger så stor som da den var tørr.
-
2Sil fra vannet og skyll med kaldt vann.
-
3Varm opp ovnen til 190 °C
-
4Ha alle ingrediensene til hakkebiffene i en skål, og bland det godt sammen.
-
5Del farsen i 8, og form til flate biffer (1,5 cm i tykkelse).
-
6Varm opp grillpannen ved middels varme i cirka 5 minutter.
-
7Pensle grillpannen med olje, stek biffene i 3 minutter på hver side og sett pannen i ovnen. Stek biffene i ytterligere 5 minutter.
-
8Imens lages ponzu-sausen. Ha alle ingrediensene i en skål og bland det godt sammen.
-
9Server sammen med biffene og dryss på med purreløk.