Japansk hakkebiff av svinekjøtt med Ponzu-saus

VANSKELIGHET
Middels Middels
MATLAGING
Under 1 time Under 1 time
ANTALL PERSONER
2-4 2-4
Japansk hakkebiff av svinekjøtt med Ponzu-saus
Hvis du vil gi matlagingen din en japansk vri, så er denne oppskriften noe for deg. Disse hakkebiffene med tofu og tang kan varieres på et utall måter. Server dem som burgere med boller og grønnsaker, sammen med ris eller form dem til små kjøttkaker og stek dem på spyd.
HOVEDINGREDIENSER
  • Fjærkre
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

Hakkebiffer
  • 20 g tørket hijiki-tang (kan kjøpes på asiatiske supermarkeder)
  • 4 friske shiitake-sopper, grovhakket
  • 3 cm ingefær, skrellet og finrevet
  • 100 g tofu, smuldret til små stykker
  • 400 g hakket svinekjøtt
  • 1 egg, sammenpisket
  • 25 g Panko-rasp eller vanlig rasp
  • 1 ss hvit miso (kan kjøpes hos asiatiske forhandlere)
  • 1 ss mirin (søt risvin) (kan kjøpes hos asiatiske forhandlere)
  • 1 ss sake
  • 1 ss soya
  • vegetabilsk olje til steking
Ponzu-saus
  • 2 ss riseddik
  • 4 ss soya
  • 1 ss mirin (søt risvin) (kan kjøpes hos asiatiske forhandlere)
  • 2 ss yuzu-saft eller limesaft
  • purreløk, finhakket, til servering
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Ha tørket tang i en skål med rikelig med kaldt vann, og bløt det i 15–20 minutter til det er bløtt. Etter å ha blitt utbløtt, vil tangen være cirka 5 ganger så stor som da den var tørr.
  • 2
    Sil fra vannet og skyll med kaldt vann.
  • 3
    Varm opp ovnen til 190 °C
  • 4
    Ha alle ingrediensene til hakkebiffene i en skål, og bland det godt sammen.
  • 5
    Del farsen i 8, og form til flate biffer (1,5 cm i tykkelse).
  • 6
    Varm opp grillpannen ved middels varme i cirka 5 minutter.
  • 7
    Pensle grillpannen med olje, stek biffene i 3 minutter på hver side og sett pannen i ovnen. Stek biffene i ytterligere 5 minutter.
  • 8
    Imens lages ponzu-sausen. Ha alle ingrediensene i en skål og bland det godt sammen.
  • 9
    Server sammen med biffene og dryss på med purreløk.