
Hvis du vil gi matlagingen din en japansk vri, så er denne oppskriften noe for deg. Disse hakkebiffene med tofu og tang kan varieres på et utall måter. Server dem som burgere med boller og grønnsaker, sammen med ris eller form dem til små kjøttkaker og stek dem på spyd.
HOVEDINGREDIENSER
- Fjærkre
Ingredienser
SLIK GJØR DU
Ingredienser
Hakkebiffer
- 20 g tørket hijiki-tang (kan kjøpes på asiatiske supermarkeder)
- 4 friske shiitake-sopper, grovhakket
- 3 cm ingefær, skrellet og finrevet
- 100 g tofu, smuldret til små stykker
- 400 g hakket svinekjøtt
- 1 egg, sammenpisket
- 25 g Panko-rasp eller vanlig rasp
- 1 ss hvit miso (kan kjøpes hos asiatiske forhandlere)
- 1 ss mirin (søt risvin) (kan kjøpes hos asiatiske forhandlere)
- 1 ss sake
- 1 ss soya
- vegetabilsk olje til steking
Ponzu-saus
- 2 ss riseddik
- 4 ss soya
- 1 ss mirin (søt risvin) (kan kjøpes hos asiatiske forhandlere)
- 2 ss yuzu-saft eller limesaft
- purreløk, finhakket, til servering
-
SLIK GJØR DU
-
1Ha tørket tang i en skål med rikelig med kaldt vann, og bløt det i 15–20 minutter til det er bløtt. Etter å ha blitt utbløtt, vil tangen være cirka 5 ganger så stor som da den var tørr.
-
2Sil fra vannet og skyll med kaldt vann.
-
3Varm opp ovnen til 190 °C
-
4Ha alle ingrediensene til hakkebiffene i en skål, og bland det godt sammen.
-
5Del farsen i 8, og form til flate biffer (1,5 cm i tykkelse).
-
6Varm opp grillpannen ved middels varme i cirka 5 minutter.
-
7Pensle grillpannen med olje, stek biffene i 3 minutter på hver side og sett pannen i ovnen. Stek biffene i ytterligere 5 minutter.
-
8Imens lages ponzu-sausen. Ha alle ingrediensene i en skål og bland det godt sammen.
-
9Server sammen med biffene og dryss på med purreløk.