- Kylling
Ingredienser
- 10 asparges
- 10 tynne skiver bacon
- 4–5 kyllingindrefileter
- 8 vårløker
- 1 ts hvite sesamfrø, ristet
- 1 dl kyllingfond
- 1 dl soya
- 0,5 dl mirin (søt risvin) (kan kjøpes hos asiatiske forhandlere)
- 0,5 dl sake eller hvitvin
- 20 g maismel blandet med en smule kaldt vann til det er tyntflytende
- 300 g hakket kyllingkjøtt
- 2 fedd hvitløk, finrevet
- 1 cm ingefær, skrellet og finrevet
- 1 ts sesamolje
- chilisaus, etter smak
- salt og pepper
- vegetabilsk olje
-
SLIK GJØR DU
-
11. Grillspyd – asparges med bacon
-
2Skjær de kuttede endene av aspargesene og skjær hver asparges ut i 3–4 stykker alt etter størrelse.
-
3Blancher dem i saltet vann i 30 sekunder og skyll dem deretter under kaldt vann for å stoppe tilberedningen. Klapp dem tørre med tørkepapir.
-
4Skjær ut baconskivene i stykker tilsvarende samme antall aspargesstykker.
-
5Vikle et stykke bacon omkring et stykke asparges, og sett dem på grillspyd. Fordel dem likt, omkring fem på hvert spyd, og press stykkene godt sammen.
-
6Varm opp grillplaten ved middels varme i omkring 5 minutter, og stek spydene til baconen er brun og sprø på begge sider.
-
72. Grillspyd – kylling og vårløk med soyaglace
-
8Ha kyllingfond, soya, mirin og sake/hvitvin i en kasserolle, og varm det opp til det småkoker.
-
9Tilsett væsken med maismel og rør rundt til det tykner. Ta glacen av varmen, og la den kjøle seg ned.
-
10Skjær hver indrefilet i 2–3 stykker slik at de er klare til å spises.
-
11Skjær også ut vårløkene slik at de matcher størrelsen på kyllingstykkene.
-
12Fordel alle stykkene likt på spydene, omtrent tre stykker kylling og tre stykker vårløk på hver. Sett dem på vekselsvis (kylling, vårløk, kylling, vårløk osv.) og press stykkene godt sammen på spydet.
-
13Varm opp grillplaten ved middels varme i omkring 5 minutter. Bruk en pensel til å pensle soyaglacen på spydene, og stek dem på alle sider i 15–20 minutter til de er brune og karamelliserte.
-
14Når spydene er ferdige, pensler du dem en siste gang med glace, for så å drysse på sesamfrø.
-
153. Grillspyd – krydrede kyllingboller med soyaglace
-
16Bland kyllingkjøtt, hvitløk, ingefær, sesamolje, salt og pepper sammen til en fast farse.
-
17Ha litt vegetabilsk olje på hendene og form farsen rundt om grillspydet slik at det danner en flat kjøttkake (cirka 1 cm tykk og 3 cm lang).
-
18Varm opp grillplaten ved middels varme i omkring 5 minutter, og stek kyllingbollene på alle sider til de er brunet og nesten gjennomstekte.
-
19Pensle dem med soyaglace og stek dem ferdige, slik at glacen karamelliseres.