Japanske grillspyd – 3 slag

VANSKELIGHET
Enkel Enkel
MATLAGING
Under 30 minutter Under 30 minutter
ANTALL PERSONER
2-4 2-4
Japanske grillspyd – 3 slag
Hvis du er fan av det asiatiske kjøkkenet, så vil disse japanske grillspydene, kalt «Kushiyaki», garantert falle i smak. Vi har valgt ut tre spyd med hver sin vanskelighetsgrad, men som alle tre smaker fantastisk. Server dem sammen med ris og soya. OBS Bruker du grillspyd av tre, må de legges i bløt i vann i 10 minutter før bruk.
HOVEDINGREDIENSER
  • Kylling
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

1. grillspyd – asparges med bacon (3–4 spyd)
  • 10 asparges
  • 10 tynne skiver bacon
2. grillspyd – kylling og vårløk med soyaglace
  • 4–5 kyllingindrefileter
  • 8 vårløker
  • 1 ts hvite sesamfrø, ristet
Soyaglace
  • 1 dl kyllingfond
  • 1 dl soya
  • 0,5 dl mirin (søt risvin) (kan kjøpes hos asiatiske forhandlere)
  • 0,5 dl sake eller hvitvin
  • 20 g maismel blandet med en smule kaldt vann til det er tyntflytende
3. grillspyd – krydrede kyllingboller med soyaglace (6 spyd)
  • 300 g hakket kyllingkjøtt
  • 2 fedd hvitløk, finrevet
  • 1 cm ingefær, skrellet og finrevet
  • 1 ts sesamolje
  • chilisaus, etter smak
  • salt og pepper
  • vegetabilsk olje
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    1. Grillspyd – asparges med bacon
  • 2
    Skjær de kuttede endene av aspargesene og skjær hver asparges ut i 3–4 stykker alt etter størrelse.
  • 3
    Blancher dem i saltet vann i 30 sekunder og skyll dem deretter under kaldt vann for å stoppe tilberedningen. Klapp dem tørre med tørkepapir.
  • 4
    Skjær ut baconskivene i stykker tilsvarende samme antall aspargesstykker.
  • 5
    Vikle et stykke bacon omkring et stykke asparges, og sett dem på grillspyd. Fordel dem likt, omkring fem på hvert spyd, og press stykkene godt sammen.
  • 6
    Varm opp grillplaten ved middels varme i omkring 5 minutter, og stek spydene til baconen er brun og sprø på begge sider.
  • 7
    2. Grillspyd – kylling og vårløk med soyaglace
  • 8
    Ha kyllingfond, soya, mirin og sake/hvitvin i en kasserolle, og varm det opp til det småkoker.
  • 9
    Tilsett væsken med maismel og rør rundt til det tykner. Ta glacen av varmen, og la den kjøle seg ned.
  • 10
    Skjær hver indrefilet i 2–3 stykker slik at de er klare til å spises.
  • 11
    Skjær også ut vårløkene slik at de matcher størrelsen på kyllingstykkene.
  • 12
    Fordel alle stykkene likt på spydene, omtrent tre stykker kylling og tre stykker vårløk på hver. Sett dem på vekselsvis (kylling, vårløk, kylling, vårløk osv.) og press stykkene godt sammen på spydet.
  • 13
    Varm opp grillplaten ved middels varme i omkring 5 minutter. Bruk en pensel til å pensle soyaglacen på spydene, og stek dem på alle sider i 15–20 minutter til de er brune og karamelliserte.
  • 14
    Når spydene er ferdige, pensler du dem en siste gang med glace, for så å drysse på sesamfrø.
  • 15
    3. Grillspyd – krydrede kyllingboller med soyaglace
  • 16
    Bland kyllingkjøtt, hvitløk, ingefær, sesamolje, salt og pepper sammen til en fast farse.
  • 17
    Ha litt vegetabilsk olje på hendene og form farsen rundt om grillspydet slik at det danner en flat kjøttkake (cirka 1 cm tykk og 3 cm lang).
  • 18
    Varm opp grillplaten ved middels varme i omkring 5 minutter, og stek kyllingbollene på alle sider til de er brunet og nesten gjennomstekte.
  • 19
    Pensle dem med soyaglace og stek dem ferdige, slik at glacen karamelliseres.