- Grønnsaker
Ingredienser
- 2 hele hvitløk
- 20 g smeltet smør
- 1 ss soya
- 150–200 g sopp, f.eks. sjampinjong
- 75 g misopasta
- 50 g smør, romtemperatur
- Chilipulver, etter smak
- 50 g misopasta
- 1 ss mirin, søt japansk risvin
- 1 ss sukker
- ½ ts vann
- ¼ ts eddik
- 4 store eller 8 små neper
- 4–5 dl dashi, japansk fiskekraft (fås hos asiatiske forhandlere)
- ½ ts salt
-
SLIK GJØR DU
-
11. grillspyd – hvitløk med saus av smør og soya
-
2Ha litt vann over i en liten gryte. Rens hvitløkene og skjær den tørre enden av hvert fedd. Når vannet koker, blancheres feddene i omkring 1 minutt for å mørne dem.
-
3Fordel hvitløksfeddene på grillspydene. Det kan være en fordel å «skru» dem på i stedet for å presse, da dette kan få feddene til å dele seg.
-
4Bland smeltet smør og soya, og hell sausen over spydene.
-
5Stek dem på en grillpanne ved middels varme til de er gyllenbrune.
-
62. grillspyd – sopp med misosmør
-
7Bland miso, smør og chilipulver til det former en tykk pasta.
-
8Skjær soppene i spiseklare stykker (hvis det er nødvendig), fordel dem på spydene og pensle med pastaen.
-
9Stek dem på en grillpanne ved middels varme i cirka 3 minutter på hver side.
-
103. grillspyd – neper med søt misosaus
-
11Bland miso, mirin, sukker, vann og eddik til en jevn masse.
-
12Skjær stilken og bunnen av nepene og skrubb dem rene. Skjær dem i to eller fire, så de er klare til å spises.
-
13Ha fiskekraften (dashi) i en gryte og kok den opp. Tilsett salt og neper. Kok i cirka 5 minutter – midten skal gjerne gi litt tyggemotstand.
-
14Hell fra vannet og la dem kjøle seg ned før du fordeler dem på spydene. Pensle spydene med misosausen. Stek dem på en grillpanne ved middels varme til de er helt gylne, og pensle dem igjen med misosausen før servering.