- Frukt
Ingredienser
- 250 g jordbær
- 125 g syltesukker
- 1 økologisk sitronskall
- 1 vaniljestang
- 1 dl lyst rørsukker
- 6 pasteuriserte eggeplommer
- 3,75 dl kremfløte
-
SLIK GJØR DU
-
1Jordbærsyltetøy:
-
2Rengjør jordbærene, fjern stilkene og skjær dem i mindre stykker.
-
3Bland jordbær, syltesukker og sitronskall i en gryte og bring massen i kok. La det småkoke i 10 min og sett det til avkjøling mens du lager isen.
-
4Parfait-is:
-
5Skjær vaniljestangen over på langs og skrap vaniljekornene forsiktig ut. Mos deretter kornene sammen med litt av sukkeret.
-
6Pisk sammen eggeplommer, sukker og vanilje til det blir en lys og luftig eggesnaps.
-
7Pisk fløten til krem i en gryte og vend i eggesnapsen.
-
8Vend til slutt i det avkjølte jordbærsyltetøyet og sett blandingen i fryseren tre timer.
-
9Pynt eventuelt isen med friske jordbær ved servering.