Jordbæris

VANSKELIGHET
Avansert Avansert
MATLAGING
Over 2 timer Over 2 timer
ANTALL PERSONER
6-8 6-8
Jordbæris
Dette er oppskriften på en lekker hjemmelaget jordbæris – laget i en støpejernsgryte og helt uten en ismaskin.
HOVEDINGREDIENSER
  • Frukt
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

Jordbærsyltetøy:
  • 250 g jordbær
  • 125 g syltesukker
  • 1 økologisk sitronskall
Parfait-is:
  • 1 vaniljestang
  • 1 dl lyst rørsukker
  • 6 pasteuriserte eggeplommer
  • 3,75 dl kremfløte
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Jordbærsyltetøy:
  • 2
    Rengjør jordbærene, fjern stilkene og skjær dem i mindre stykker.
  • 3
    Bland jordbær, syltesukker og sitronskall i en gryte og bring massen i kok. La det småkoke i 10 min og sett det til avkjøling mens du lager isen.
  • 4
    Parfait-is:
  • 5
    Skjær vaniljestangen over på langs og skrap vaniljekornene forsiktig ut. Mos deretter kornene sammen med litt av sukkeret.
  • 6
    Pisk sammen eggeplommer, sukker og vanilje til det blir en lys og luftig eggesnaps.
  • 7
    Pisk fløten til krem i en gryte og vend i eggesnapsen.
  • 8
    Vend til slutt i det avkjølte jordbærsyltetøyet og sett blandingen i fryseren tre timer.
  • 9
    Pynt eventuelt isen med friske jordbær ved servering.