- Melkeprodukter
Ingredienser
- 6 dl kremfløte
- 60 g sukker
- 6 gelatinblader
- Ytre skall fra 2 appelsiner
- 200 g mørk sjokolade (minst 70 %)
- 100 g appelsinsyltetøy
-
SLIK GJØR DU
-
1Til panna cotta: Legg gelatinbladene i kaldt vann.
-
2Kok opp fløten i en middels kasserolle med sukker og appelsinskall.
-
3Tilsett den tidligere gjennomvåte og tørkede gelatinen og tilsett kremblandingen (1 ark gelatin per 100 g krem). Smør koppene i Le Creusets cannelébrett. Tilsett blandingen (ved romtemperatur) i koppene med 8 g appelsinsyltetøy og frys over natten.
-
4Smelt den mørke sjokoladen i en dobbelkjele.
-
5Vri de frosne panna cotta-canneléene ut av brettet. Dette må gjøres forsiktig med f.eks. tuppen av en smørkniv.
-
6Hell på den smeltede sjokoladen og sett i kjøleskapet i 1 time til sjokoladen før servering.