Kaiserschmarrn med romrosiner og karamelliserte sitrusfrukter

VANSKELIGHET
Enkel Enkel
FORBEREDELSESTID
Under 30 minutter Under 30 minutter
MATLAGING
Under 1 time Under 1 time
ANTALL PERSONER
6-8 6-8
Kaiserschmarrn med romrosiner og karamelliserte sitrusfrukter
Denne luftige pannekaken er en tysk søt klassiker og ren hygge i en panne! Fullstappet med romrosiner rives den i små munnfuller før den stenkes i karamellisert sitrus.
HOVEDINGREDIENSER
  • Frukt
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

TIL ROMROSINENE
  • 250 g rosiner
  • 80 ml rom av god kvalitet
TIL SITRUSBLANDINGEN
  • 4 x appelsiner eller klementiner
  • 30 g sukker
  • 50 g smør i terninger
  • Saften av 1 appelsin
TIL SMØRDEIGEN
  • 200 ml melk
  • 5 ml vaniljeekstrakt
  • 140 g siktet hvetemel
  • 4 store egg fra frittgående høner, fraskilt plomme og hvite
  • Klype salt
  • 30 g sukker
  • Stekespray
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Ha rom og rosiner i en skål, bland sammen og la det stå og trekke inn i 30 minutter.
  • 2
    Til sitrusen, skjærer du toppen og bunnen av appelsinene. Skjær i skallet og skrell av forsiktig med en skarp kniv for å komme til fruktkjøttet og skjær i fire runde skiver.
  • 3
    Sett en panne på middels varme. Ha i sukker for langsom karamellisering. Når du får en gyllen farge, legger du i de runde sitrusene og smør til smelting. Videre har du i appelsinsaft og lar det koke i 2 minutter til. Sett til side når det er klebrig og sirupsaktig.
  • 4
    Til kaiserschmarrn visper du eggeplomme og tilsetter 1 spiseskje sukker, vanilje og ½ kopp melk i en bolle. Visp inn i melet sakte til du får en jevn blanding, så har du i resten av melken. Visp eggehviten, tilsatt en klype salt, til det blir myke topper. Løft eggehviten forsiktig inn i blandingen med eggeplomme og melk.
  • 5
    Bruk bakespray i en Le Creuset Signature stekepanne (26 cm) og sett på lav varme. Hell hele blandingen i pannen for å la det koke rundt. Dryss over halvparten av rosinene. Når bobler på overflaten, snur du rundt. Bruk en slikkepott for å løsne rundt før du drysser halvparten av romrosinene inn i deigen. Så løfter og snur du og lar de andre siden steke gjennom i 5–8 minutter til den har samlet seg og er mørk brun, men ikke brent. Fjern fra pannen og skjær i biter til små munnfuller.
  • 6
    Dryss over melis og server varmt med resten av romrosinene og saftig sitrus.