- Frukt
Ingredienser
- 250 g rosiner
- 80 ml rom av god kvalitet
- 4 x appelsiner eller klementiner
- 30 g sukker
- 50 g smør i terninger
- Saften av 1 appelsin
- 200 ml melk
- 5 ml vaniljeekstrakt
- 140 g siktet hvetemel
- 4 store egg fra frittgående høner, fraskilt plomme og hvite
- Klype salt
- 30 g sukker
- Stekespray
-
SLIK GJØR DU
-
1Ha rom og rosiner i en skål, bland sammen og la det stå og trekke inn i 30 minutter.
-
2Til sitrusen, skjærer du toppen og bunnen av appelsinene. Skjær i skallet og skrell av forsiktig med en skarp kniv for å komme til fruktkjøttet og skjær i fire runde skiver.
-
3Sett en panne på middels varme. Ha i sukker for langsom karamellisering. Når du får en gyllen farge, legger du i de runde sitrusene og smør til smelting. Videre har du i appelsinsaft og lar det koke i 2 minutter til. Sett til side når det er klebrig og sirupsaktig.
-
4Til kaiserschmarrn visper du eggeplomme og tilsetter 1 spiseskje sukker, vanilje og ½ kopp melk i en bolle. Visp inn i melet sakte til du får en jevn blanding, så har du i resten av melken. Visp eggehviten, tilsatt en klype salt, til det blir myke topper. Løft eggehviten forsiktig inn i blandingen med eggeplomme og melk.
-
5Bruk bakespray i en Le Creuset Signature stekepanne (26 cm) og sett på lav varme. Hell hele blandingen i pannen for å la det koke rundt. Dryss over halvparten av rosinene. Når bobler på overflaten, snur du rundt. Bruk en slikkepott for å løsne rundt før du drysser halvparten av romrosinene inn i deigen. Så løfter og snur du og lar de andre siden steke gjennom i 5–8 minutter til den har samlet seg og er mørk brun, men ikke brent. Fjern fra pannen og skjær i biter til små munnfuller.
-
6Dryss over melis og server varmt med resten av romrosinene og saftig sitrus.