- Kjøtt
Ingredienser
- 2 kg nakkekam uten ben
- 2 ss «grillkrydder» eller barbecueblanding
- 6 ss flytende røykaroma (kan utelates)
- 2 gulrøtter, i små terninger
- 3 stilker selleri, i små terninger
- 1 liten fennikel, finhakket
-
SLIK GJØR DU
-
1Riss overflaten av nakkekammen på kryss og tvers hele veien rundt. Masser krydderet grundig inn i kjøttet, og pakk det inn i plastfolie eller en frysepose. La det marinere i kjøleskapet over natten.
-
2Ta kjøttet ut av kjøleskapet 2 timer før det skal tilberedes. Forvarm ovnen til 160 °C.
-
3Pakk ut kjøttet og legg det i gryten. Hell eller sprøyt flytende røykaroma over kjøttet, legg på lokket og la det steke i ovnen i 5–6 timer. Tilsett de hakkede grønnsakene etter 3 timer.
-
4Når kjøttet er ferdig, tar du det ut av ovnen. Hell saften oppi en beholder. Bruk to gafler for å strimle kjøttet og grønnsakene før servering, og hell eventuelt noe av saften over for å gjøre det saftigere.