
En klassisk rett servert i en tidløs klassiker. Hjemmelaget kalvefrikassé leder tankene tilbake på matlagingstradisjoner fra gamle dager.
HOVEDINGREDIENSER
- Oksekjøtt
Ingredienser
SLIK GJØR DU
Ingredienser
- 1 kg lårtunge eller rundstek av kalv
- 6 dl hvitvin
- 4 dl vann
- Krydderblanding ( bouquet garni ) med 1 rosmarinkvist, 2 laurbærblader, 2 dillstilker og 2 persillestilker
- 8 hele pepperkorn
- 5 dl kremfløte
- 1 ts havsalt
- 4 ss maizena
- 1 sitron
- nykvernet hvit pepper
- 1 bunt grønne asparges
- 4 gulrøtter
- 500 g sukkererter
- 1 bunt kjørvel
- 1 bunt dill
- 1 bunt bladpersille
-
SLIK GJØR DU
-
1Skjær kjøttet i stykker på ca. 4 x 4 cm.
-
2Tilsett kjøtt, vin og vann i gryten og kok langsomt opp. Skum av urenheter med en hullskje.
-
3Tilsett krydderblandingen ( bouquet garni ) og hele pepperkorn.
-
4Kok kjøttet under lokk ved svak varme i en time. Tørk deretter av kantene på gryten med kjøkkenpapir og fjern bouquet garnien. Tilsett fløte og salt.
-
5Jevn sausen med maizena utrørt i vann. Rør til sausen tykner, i ca. 6–8 minutter. Smak til med sitronsaft og hvit pepper.
-
6Skjær gulrøttene i skiver og tilsett skivene i frikasséen.
-
7Skjær asparges og sukkererter i biter på tvers og kok dem i sausen i 5–6 minutter før servering.
-
8Hakk krydderurtene. Legg litt urter til side til å pynte med. Vend de hakkede krydderurtene inn i frikasséen like før servering.
-
9Anrett frikasséen i dype tallerkener og pynt med krydderurter på toppen.
-
10Server kokte aspargespoteter eller godt brød til.