- Mel
Ingredienser
- 175 g hvetemel
- 1 ss bakepulver
- 3 egg
- 1 dl melk
- 1 dl olivenolje
- 100 g revet emmentalerost
- 100 g soltørkede tomater
- 50 g sorte oliven, ev. med provencekrydder
- 1 liten håndfull basilikumblader
- havsalt og nykvernet pepper
-
SLIK GJØR DU
-
1Sett ovnen på 180 °C.
-
2Bland mel og bakepulver sammen i en bolle og rør eggene inn i melet.
-
3Tilsett melk, olivenolje og revet ost.
-
4Skjær de soltørkede tomatene i små biter, fjern stenene fra olivenene og tilsett begge deler i deigen.
-
5Hakk og tilsett basilikumbladene.
-
6Bland deigen med håndmikser. Hell deigen i en posteiform (1,3 l/32 cm) fôret med bakepapir.
-
7Stek brødet i 30–35 minutter. Avkjøl på rist før du tar brødet ut av formen.
-
8Skjær brødet i skiver, server med italiensk salami og oliven, og ikke glem noe godt i glasset!.
-
9Tips:
-
10Du kan eventuelt bruke en av Le Creusets brødformer med slipp-lett-belegg.