Kanapébrød med oliven

VANSKELIGHET
Middels Middels
MATLAGING
Under 1 time Under 1 time
ANTALL PERSONER
8-10 8-10
Kanapébrød med oliven
Enkel og deilig oppskrift på kanapébrød, som passer perfekt til tapasbordet.
HOVEDINGREDIENSER
  • Mel
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

  • 175 g hvetemel
  • 1 ss bakepulver
  • 3 egg
  • 1 dl melk
  • 1 dl olivenolje
  • 100 g revet emmentalerost
  • 100 g soltørkede tomater
  • 50 g sorte oliven, ev. med provencekrydder
  • 1 liten håndfull basilikumblader
  • havsalt og nykvernet pepper
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Sett ovnen på 180 °C.
  • 2
    Bland mel og bakepulver sammen i en bolle og rør eggene inn i melet.
  • 3
    Tilsett melk, olivenolje og revet ost.
  • 4
    Skjær de soltørkede tomatene i små biter, fjern stenene fra olivenene og tilsett begge deler i deigen.
  • 5
    Hakk og tilsett basilikumbladene.
  • 6
    Bland deigen med håndmikser. Hell deigen i en posteiform (1,3 l/32 cm) fôret med bakepapir.
  • 7
    Stek brødet i 30–35 minutter. Avkjøl på rist før du tar brødet ut av formen.
  • 8
    Skjær brødet i skiver, server med italiensk salami og oliven, og ikke glem noe godt i glasset!.
  • 9
    Tips:
  • 10
    Du kan eventuelt bruke en av Le Creusets brødformer med slipp-lett-belegg.