Kanelsnurrer med fullkorn

VANSKELIGHET
Middels Middels
MATLAGING
Under 1 time Under 1 time
ANTALL PERSONER
10+ 10+
Kanelsnurrer med fullkorn
Det er lite som slår varme, hjemmebakte kanelsnurrer når det er kaldt ute. Gled familie og venner med et grovere alternativ til de tradisjonelle kanelsnurrene, og bak dem i en gryte.
HOVEDINGREDIENSER
  • Brød og korn
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

  • 2 dl havremelk
  • 25 g gjær
  • 150 g smeltet smør
  • 350 g hvetemel
  • 100 g fullkornmel
  • 2 ss honning
  • 2 små egg
Fyll
  • 150 g mykt smør
  • 150 g brunt sukker
  • 1 ss kanel
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Varm opp havremelken i en gryte til den er lunken.
  • 2
    Smuldre gjæren i en bolle og hell den lunkne havremelken over. Rør til gjæren er oppløst.
  • 3
    Bland i de øvrige ingrediensene, og elt det hele godt sammen. Deigen skal være litt klissete.
  • 4
    La deigen heve seg i en time.
  • 5
    Bland smør, brunt sukker og kanel i en liten bolle og la det trekke.
  • 6
    Strø litt mel på bordet. Hell deigen ut på bordet og elt den godt.
  • 7
    Rull deigen ut til den måler ca. 40 x 50 cm, og smør på et jevnt lag av kanelsmør.
  • 8
    Rull deigen sammen fra kortsiden til en ca. 50 cm lang pølse.
  • 9
    Skjær pølsen i ca. 4 cm tykke skiver. Det skal bli ca. 12 snurrer.
  • 10
    Legg kanelsnurrene i buffetgryten, så de fyller gryten helt. La snurrene heve i gryten i 30 minutter, og sett deretter gryten i ovnen i 12-15 minutter ved 200 °C med lokket på. Ta av lokket etter ca. et kvarter, og stek snurrene videre i 15 minutter uten lokk.