- Brød og korn
Ingredienser
- 2 dl havremelk
- 25 g gjær
- 150 g smeltet smør
- 350 g hvetemel
- 100 g fullkornmel
- 2 ss honning
- 2 små egg
- 150 g mykt smør
- 150 g brunt sukker
- 1 ss kanel
-
SLIK GJØR DU
-
1Varm opp havremelken i en gryte til den er lunken.
-
2Smuldre gjæren i en bolle og hell den lunkne havremelken over. Rør til gjæren er oppløst.
-
3Bland i de øvrige ingrediensene, og elt det hele godt sammen. Deigen skal være litt klissete.
-
4La deigen heve seg i en time.
-
5Bland smør, brunt sukker og kanel i en liten bolle og la det trekke.
-
6Strø litt mel på bordet. Hell deigen ut på bordet og elt den godt.
-
7Rull deigen ut til den måler ca. 40 x 50 cm, og smør på et jevnt lag av kanelsmør.
-
8Rull deigen sammen fra kortsiden til en ca. 50 cm lang pølse.
-
9Skjær pølsen i ca. 4 cm tykke skiver. Det skal bli ca. 12 snurrer.
-
10Legg kanelsnurrene i buffetgryten, så de fyller gryten helt. La snurrene heve i gryten i 30 minutter, og sett deretter gryten i ovnen i 12-15 minutter ved 200 °C med lokket på. Ta av lokket etter ca. et kvarter, og stek snurrene videre i 15 minutter uten lokk.