Kanelsnurrkake

VANSKELIGHET
Middels Middels
MATLAGING
Under 2 timer Under 2 timer
ANTALL PERSONER
10+ 10+
Kanelsnurrkake
Enkel oppskrift på en kanelsnurrkake bakt i en støpejernsgryte.
HOVEDINGREDIENSER
  • Mel
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

Deig:
  • 50 g gjær
  • 2 dl lunken melk
  • 2 egg
  • 100 g smeltet smør
  • ½ ts salt
  • 1 ss sukker
  • 1 ts kardemomme
  • ca. 500 g mel
  • 1 egg til pensling
Borgermestermasse (remonce):
  • 100 g mykt smør
  • 2 ss malt kanel
  • 80 g sukker
Glasur:
  • 100 g melis
  • ca. 2 ss kokende vann
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Løs opp gjæren i litt lunken melk i en kjøkkenmaskin.
  • 2
    Bland deretter inn resten av melken, salt, sukker, egg, smør og kardemomme.
  • 3
    Tilsett ca. halvparten av melet og elt deigen godt i maskinen.
  • 4
    Tilsett deretter mer mel til deigen er fin og blank og slipper bollen. La deigen heve i bollen under et kjøkkenhåndkle i ca. 1 time ved romtemperatur.
  • 5
    Mens deigen hever, lager du borgermestermassen ved å blande mykt smør, sukker og kanel godt sammen med en gaffel. Sett massen til side til den skal brukes.
  • 6
    Når deigen er hevet, strør du litt mel på bordet og ruller ut deigen til et rektangel.
  • 7
    Fordel borgermestermasse på deigen og pass på å smøre den helt ut til kantene.
  • 8
    Rull deigen sammen fra siden til en rull. Skjær rullen i ca. 2 cm tykke skiver.
  • 9
    Smør en buffetgryte med litt smør, og legg kanelsnurrene tett sammen i gryten. Her brukes en buffetgryte med en diameter på 30 cm.
  • 10
    La snurrene heve i ca 30 minutter og pensle med et pisket egg.
  • 11
    Bak kanelsnurrkaken i ovnen ved 200 C i ca. 15–20 minutter til kanelsnurrene er lysebrune og sprø på toppen. Server kaken lunken, ev. med litt glasur på.