- Mel
Ingredienser
- 50 g gjær
- 2 dl lunken melk
- 2 egg
- 100 g smeltet smør
- ½ ts salt
- 1 ss sukker
- 1 ts kardemomme
- ca. 500 g mel
- 1 egg til pensling
- 100 g mykt smør
- 2 ss malt kanel
- 80 g sukker
- 100 g melis
- ca. 2 ss kokende vann
-
SLIK GJØR DU
-
1Løs opp gjæren i litt lunken melk i en kjøkkenmaskin.
-
2Bland deretter inn resten av melken, salt, sukker, egg, smør og kardemomme.
-
3Tilsett ca. halvparten av melet og elt deigen godt i maskinen.
-
4Tilsett deretter mer mel til deigen er fin og blank og slipper bollen. La deigen heve i bollen under et kjøkkenhåndkle i ca. 1 time ved romtemperatur.
-
5Mens deigen hever, lager du borgermestermassen ved å blande mykt smør, sukker og kanel godt sammen med en gaffel. Sett massen til side til den skal brukes.
-
6Når deigen er hevet, strør du litt mel på bordet og ruller ut deigen til et rektangel.
-
7Fordel borgermestermasse på deigen og pass på å smøre den helt ut til kantene.
-
8Rull deigen sammen fra siden til en rull. Skjær rullen i ca. 2 cm tykke skiver.
-
9Smør en buffetgryte med litt smør, og legg kanelsnurrene tett sammen i gryten. Her brukes en buffetgryte med en diameter på 30 cm.
-
10La snurrene heve i ca 30 minutter og pensle med et pisket egg.
-
11Bak kanelsnurrkaken i ovnen ved 200 C i ca. 15–20 minutter til kanelsnurrene er lysebrune og sprø på toppen. Server kaken lunken, ev. med litt glasur på.