- Grønnsaker
Ingredienser
- Olivenolje
- 1 rødløk
- 4 hvitløksfedd, hakket
- 5 cm bit ingefær, raspet
- 5 ml chiliflak
- 5 ml malt gurkemeie
- Salt og pepper for å smake til
- 2 x 400 g kikerter på boks
- 500 ml grønnsakkraft
- 250 dl kremfløte
- 200 g grønnkål
- Saften fra 1 sitron
- 10 g frisk timian, plukket
- Tomater stekt på høy varme
- Feta
- Oliven
-
SLIK GJØR DU
-
1Sett en Le Creuset sauteuse med toughened non-stick (30 cm) over på middels varme og hell i litt olivenolje. Så fort det er varmt, tilsett løk og rør rundt i omtrent 2–3 minutter til det dufter.
-
2Tilsett hvitløk og ingefær og stek i enda et minutt. Ha i chiliflak og gurkemeie og rør rundt til krydderet er lett tørristet og dufter godt. Videre har du i salt og pepper som du selv vil.
-
3Ha i begge boksene med kikerter, men spar på kraften (som brukes senere når du jevner ut sausen). La kikertene få farge fra gurkemeien og mos ned mens du hele tiden rører i omtrent 5 minutter.
-
4Så fort kikertene er most noe ned, har du i grønnsakkraften. La det småkoke i 30–40 minutter, mens du rører ofte.
-
5Smak til og juster krydderet hvis du føler for det. Ha i grønnkål og rør i 3–4 minutter til kålen er forvellet. Rør inn fløte, sitronsaft og timian, og smak til med krydder.
-
6Serveres med pannestekte tomater, oliven, feta og ekstra chilli etter behov.